Dromen in Beton (2)

Kanaleneiland, neergang en herstel (deel 2)

“Dromen in beton” heet de nieuwste tentoonstelling in het Centraal Museum. Centraal staat daarin de komst van Hoog Catharijne en Kanaleneiland. In deze tweede podcast gaat Jeroen Wielaert verder door de wijk met stadshistoricus en conservator René de Kam. De oorspronkelijke droomwijk wordt een Vogelaarwijk. Hoe kwam dat? En hoe gaat het anno 2019 met Kanaleneiland?

 

 

Jeroen Wielaert

Jeroen Wielaert maakte furore als radioverslaggever bij de NOS en programmamaker bij andere omroepen. Hij start door als podcastier. Voor De Nuk schrijft hij regelmatig over opvallende Utrechtse zaken.

3 reacties

Reageren
  1. Veel politiek correcte taal van deze stadshistoricus. Er worden wat kanttekeningen geplaatst bij de neergang van Kanaleneiland, maar ach dat gebeurt nou eenmaal. En gelukkig gaat het weer helemaal de goede kant op. Waar zou deze man zelf wonen?

  2. Natuurlijk werd vermeld waar de schutter vandaan komt. Dat zou ook gebeurd zijn als hij uit Wittevrouwen kwam. Maar daar woonde hij niet. Gek he?

  3. Interessante serie. Maar in deze aflevering wordt wat mij betreft iets te vergoelijkend gesproken over de neergang van Kanaleneiland. Dat de binnenstad voor de hoger opgeleiden op den duur aantrekkelijker werd dan de droomwijk is een juiste conclusie. Maar heeft dat niet ook te maken met de komst van de zogenoemde kwetsbare groepen? Van de Kam krijgt het niet gezegd, maar Kanaleneiland is wel degelijk het symbool van de mislukte culturele samenleving. Mogelijk komt er herstel maar voor de meeste woningzoekende Utrechters is Leidsche Rijn (of Nieuwegein) nog steeds een aantrekkelijker alternatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *