De nieuwe directeur begint in maart 2024

Josien Paulides benoemd tot directeur-bestuurder van Museum Catharijneconvent

Josien_Paulide (foto: Marwan_Magroun)

De raad van toezicht van Museum Catharijneconvent heeft Josien Paulides benoemd tot directeur-bestuurder van Museum Catharijneconvent. Zij volgt Marieke van Schijndel op die tot 1 november 2023 directeur van het museum was. De afgelopen vijf jaar was Josien Paulides zakelijk directeur van Nieuwe Instituut in Rotterdam. Zij zal op 15 maart 2024 beginnen.

Kees Beuving, voorzitter van de raad van toezicht van Museum Catharijneconvent is verheugd over de benoeming: “Josien zal met haar brede kennis en ervaring op het gebied van de museale sector, cultuurbeleid, financiën en cultuurparticipatie bijdragen aan de verdere ontwikkeling van Museum Catharijneconvent. Het museum is zowel een kennisinstituut als een plek met prachtige tentoonstellingen, familieprogrammering en onderwijsprogramma’s. Het staat aan de vooravond van een grote verbouwing die start in het najaar van 2025. Wij zijn er ten volle van overtuigd dat Josien de juiste persoon is om samen met alle medewerkers vorm te geven aan het museum en de grote ambities waar het voor staat.“

Over Josien Paulides

Josien Paulides (1983) is sinds 2019 zakelijk directeur van Nieuwe Instituut in Rotterdam, het nationale museum voor architectuur, design en digitale cultuur. Voor die tijd werkte ze bij Cultuur Oost als adviseur overheden. Tot 2017 was zij werkzaam bij het Fonds voor Cultuurparticipatie als programmacoördinator cultuureducatie. Paulides heeft een nevenfunctie bij het familiebedrijf Paulides BV en Advanced Electromagnetics, producent van elektromotoren. Tussen 2014 en 2019 was ze gemeenteraadslid in de Gemeente Waalwijk. Paulides studeerde Theater, film en wetenschap aan de Universiteit Utrecht.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *