De mooiste plek van de stad

Jeroen Hermkens loopt elke dag door de Schalkwijkstraat, één van de vele mooie plekjes

Jeroen Hermkens reisde de hele wereld rond om mooie plekjes vast te leggen. Totdat hij zijn eigen stad ontdekte. “Als je van de Maliebaan naar het Centraal Station wandelt is het alsof je vier maanden door China reist”. Lopen en goed kijken, dat is het idee.

Redactie

6 reacties

Reageren
 1. Het is zéker een héél mooi plekje in Utrecht Jeroen!
  Ook je schilderij is prachtig!

 2. Van 1970 t/m 1977 heb ik in het atelier Schalkwijkstraat nr.6 een van mijn mooiste tijden meegemaakt gemaakt ,Ambtsketens en sieraden die nu in Musea liggen ,heb het atelier over genomen van Charles Donker en daar voor zat Grafisch Gezelschap de Luis in het mooiste atelier.
  In die tijd was er veel bedrijfvigheid Gus Jurcka had daar een Antiek-Kunst winkeltje ,en van de
  fantastische groenten boer ,kreeg je Zaterdags een sinaasappel en Niek Molenaar schilderijen en natuurlijk een Café en de beste kaarsen maker van de wereld Ruud van de Waskit op het einde van de Schalkwijkstraat.
  Jan Scherjon

 3. Qua lichtinval een van de mooiste die je gemaakt hen Jeroen. Wij zijn er heel erg blij mee en kijken er dagelijks naar. Nog gefeliciteerd met het slagen van je dochter. Vergeet nooit dat het haar kwam aangeven bij Tony en mij op Burgerzaken met een lekkere fles champagne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *