Na 26 jaar nu ook in Utrecht

Indonesisch restaurant Tante Lien in Maarssen begint tweede zaak aan de Oudegracht

  • Door Redactie
  • |
  • 17 februari 2022
  • |
  • 11 reacties

Don wordt de man in de keuken

Al 26 jaar is Tante Lien in Maarssen een begrip voor liefhebbers van de authentieke Indonesische keuken. Voor menig Utrechter zijn de gerechten van de familie van Norde een reden om een paar kilometers om te rijden. Dat hoeft binnenkort niet meer. Tante Lien begint een take away en delivery- vestiging aan de Oudegracht.

“Na de jaren in Maarsen vonden mijn zoons Harry en Don het tijd om een zaak in Utrecht te beginnen”, zegt Gijs van Norde van Tante Lien. “Het is de stad waar we allemaal zijn geboren. Dat gaan ze doen op de Oudegracht 186, een prachtige plek vlak bij de Gaardbrug. Don, met veel ervaring in toprestaurants,  wordt de man in de keuken. Hij is een kok van de nieuwe generatie dus zullen de gerechten het in sommige opzichten anders zijn dan wat we in Maarsen koken. Denk aan fusion en meer nadruk op vegangerechten.”

“Eigenzinnig, gedurfd en hoog op smaak”

De reputatie van Don van Norde leert dat deze vestiging van Tante Lien beduidend meer ambities heeft dan een doorsnee takeaway. In het Haarlems Dagblad werd lyrisch geschreven over zijn  prestaties als chef-kok van Bistro Bar Indonesia.

“Eigenzinnig, gedurfd en hoog op smaak”

“Wie bij Bistro Bar Indonesia aan honderd procent Indisch denkt, komt bedrogen uit. Van Norde leidt de keuken sinds vorig jaar en krijgt de ruimte om zijn eigen stempel op Bistrobar Indonesia te drukken. Hij bereidt klassieke saté-varianten, schuwt de gadogado niet, maar draait ook zijn hand niet om voor Rendang en coquilles met seizoensgroentjes en schuim van sereh of Kiprouleau met smoor-saus, pittige paddenstoelen en foie gras crème’. Hieruit blijkt wel dat de chef, opgeleid in de Indonesische toko van zijn ouders en later bij Gastrobar Indonesia van Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel, ook de ervaring meenam die hij opdeed bij sterrenzaken als Het Amsterdammertje en De Bokkedoorns. Opgetogen verlaten we de zaak. Wat kan deze Donny van Norde koken! Eigenzinnig, gedurfd en hoog op smaak.”

Net als wij benieuwd naar de nieuwe Tante Lien? Eind maart/begin april hoopt de zaak open te gaan.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

11 reacties

  • Rietje schreef:

    Heerlijk. Veel succes !

  • Bert Stienstra schreef:

    Klinkt heel goed. Ik heb er nu al zin in!

  • Stijn Groenewoud schreef:

    Tante Lien 2.0. Lijkt me een aanwinst voor de stad.

  • Ben aben schreef:

    Het ziet er nu al prachtig uit “
    En de moet nog veel gebeuren!
    Ben er van overtuigd dat het super gaat lopen!
    Ik wens jullie het beste
    Gr abe

  • Harry Van Rooijen schreef:

    Ziet er prachtig uit. Gefeliciteerd en veel succes

  • Michael Schuurmans schreef:

    Ik kijk uit naar de saté Kambing!

  • Lilian schreef:

    Wat gaaf en vooral de vegan gerechten super

  • Cynthia schreef:

    Tante Lien in Utrecht en dan in de binnenstad! Ik kijk er naar uit, succes!

  • Serena Scholte schreef:

    We komen snel uit Soest proeven!! Veel succes!:)

  • José van der Niet schreef:

    Hoi Don…ik vroeg me al af waar je was gebleven. Heel veel succes. Het kan niet anders dan dat het heerlijke gerechten worden. Als we een keer een dagje Utrecht doen komen we zeker bij je eten.
    Liefs

  • Ron van den Oosten schreef:

    Geweldig mooi stap vinden wij ,het is een begrip in maarssrn goed werk tante lien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *