De oudste steen boven

In dit prachtige pand aan de Utrechtse Nieuwegracht zat ooit taxibedrijf Schoonhoven-Buytendijk

In deze aflevering van De oudste Steen Boven haalt stadsgids Bart van Mierlo het verleden terug van de Nieuwegracht en omgeving. Een statige buurt waar vroeger agrarische en industriële activiteiten plaatsvonden. En de plek waar het oudste taxibedrijf van Utrecht was gevestigd. We kijken binnen bij de Nieuwegracht 68 waar de familie Schoonhoven-Buytendijk een stalhouderij en later een autobedrijf had. In het prachtig gerestaureerde pand is op veel plekken de oude geschiedenis nog zichtbaar.

Redactie

11 reacties

Reageren
  1. Ik ben opgegroeid aan de Nieuwegracht op nummer 64 (quintijnsgasthuis) en heb de familie Schoonhoven nog gekend. Onze auto stond bij hun in de garage (de oude stallen) aan de Keukenstraat. In het ouderlijk huis waar ik ben opgegroeid zat ooit het Sanders instituut (voorloper van een fitness school) en later Jolo couture waar Josephine Baker haar jurken kocht. Leuk om te zien!

  2. een zuiderling die iets vertelt over Utrecht blijft steken bij mij als échte Utrechter wier familie hier al sinds 1300 in de boeken staat.

  3. Het klopt idd dat ik in Brabant ben geboren, en er tot mijn 18e heb gewoond.
    Sinds 1987 (dus een ruime 35 jaar) woon ik in onze mooie stad en bestudeer ik zijn geschiedenis. Wellicht dat dit de steek enigszins verzacht?

  4. @Echte Utrechter, wanneer je net zoveel weet over jouw stad als Bart Mierlo, meld je dan aan bij de nuk en wie weet kan je dan ook jouw kennis met ons, de lezers, delen!

  5. Altijd mooi als een zuiderling zo enthousiast over Utrecht kan vertellen. Als Utrechter zie ik dat als een compliment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *