Dromen in Beton (3)

Hoog Catharijne, een koopcentrum met schaduwzijden

Aanvankelijk verwelkomd, later bekritiseerd

“Dromen in beton” heet de nieuwste tentoonstelling in het Centraal Museum. Centraal staat daarin de komst van Hoog Catharijne en Kanaleneiland. In deze derde podcast een overpeinzing van museumdirecteur Bart Rutten voor een rondgang door het oude Hoog Catharijne met stadshistoricus en conservator René de Kam. Een winkelcentrum dat ooit enthousiast werd verwelkomd maar later werd bekritiseerd als paradijs van het consumptisme. Utrecht en Hoog Catharijne: een haat-liefdeverhouding.

Jeroen Wielaert

Jeroen Wielaert maakte furore als radioverslaggever bij de NOS en programmamaker bij andere omroepen. Hij start door als podcastier. Voor De Nuk schrijft hij regelmatig over opvallende Utrechtse zaken.

Eén reactie

Reageren
  1. Geboeid geluisterd. Aan het eind stelt René de Kam de vraag wat er zou zijn gebeurd met het stationsgebied als HC niet zou zijn gebouwd. Dat blijft koffiedik kijken. Maar ik sluit niet uit dat we een mooiere stad hadden gehad. Terecht stelt hij dat er toen voor het stationsgebied weinig belangstelling was. De bouwvallige panden waren er getuige van. Maar als er gekozen was voor herstel hadden we vanuit het station nu een fraaie aansluiting met de stad gehad (Parijs). En ja, dan geen koopcentrum met heel veel schaduwzijden. En geen Brederode dat de stad overnam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *