Lezersbijdrage

Hoe kan de gemeente aan de ene kant vergroenen en aan de andere kant groen uitroeien?

Bij de gevel van Karin Schagen stond een schitterende bloem. Toen kwam de gemeentebrander en weg was de bloem. Hieronder doet ze een oproep aan de gemeente.

En weer was ik te laat! We zagen nog net het karretje van de gemeente de straat uitrijden. Het was de gemeentebrander! De grote gevaarlijke gemeentebrander is net zo iets als de lelijke letterzetter die alle fijnsparren aan het doden is. Met dat verschil: de gemeentebrander verbrandt ALLE groen langs de gevels. Hij maakt geen onderscheid. Niet dat ik wil dat hij onderscheid gaat maken tussen onkruid of geen onkruid. Want wat is onkruid? Je zou best hard kunnen maken dat mensen onkruid zijn.
Dus ik heb de gemeente dit idee aan de hand gedaan:
NIET dat kleine beetje onkruid dat bij gevels groeit van gemeentewege afbranden. Er stond een schitterende bloem bij onze gevel. En eerder groeiden er prachtige kleine varentjes en dan komt de gemeente langs en whoesjj…. alles kapot. WAAROM??? Hoe kan de gemeente aan de ene kant vergroenen en aan de andere kant groen rücksichtlos uitroeien. Waar veel gelopen wordt groeit niets. Dus daar hoef je niet te branden, waar iets groeit wordt blijkbaar niet veel gelopen dus daar hoef je niet te branden. Wacht tot mensen erom vragen en doe tot die tijd niets, gemeente, dat is mijn idee. Bloem: voor en na branden.

Redactie

2 reacties

Reageren
  1. Wij sturen hier in de straat de branders ook nogal eens weg. Als ze willen luisteren tenminste. Soms gaan ze stug door terwijl je hijgend je gevelplantjes verdedigt. Laten ze maar zwerfvuil weghalen. Dat is namelijk wel storend.

  2. Nou bij ons in de straat ishet net een rimboe daar mogen ze wel eens langs komen maar jadaar wonen veelgroen links figuren die willen graag die rimboe en die maken de dienst uit ook bij de gemeenteraad laten al het vuil liggen en vegen dat gewoon onder de struiken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *