De murals zijn tot eind 2023 te zien

Hoe in één weekend graffiti artiesten het Smakkelaarsveld een kleurrijke opknapbeurt gaven

Herman mocht ook niet ontbreken (foto: Maayke Brouwer)

Meer ruimte voor het enorme talent van graffiti artists uit de stad, een letterlijk podium voor street culture met dans én een kleurrijke invulling van het braakliggende terrein naast het station. Het Time Cap street-art event combineerde alles afgelopen weekend. Zoals wethouder Eelco Eerenberg het zei bij de opening: “Eindelijk weer een positieve activiteit op het Smakkelaarsveld”. De kleurrijke tijdscapsule die is ontstaan door de kunstenaars geeft tot de bouw van het nieuwe Smakkelaarspark de vele dagelijkse voorbijgangers een mooi uitzicht.

Wethouder Eerenberg doet de aftrap (foto: Ritchie Damwijk)
UC Crew Breackdancers (foto: Ritchie Damwijk)


De meterslange busomkluizing van beton was zaterdag verdeeld in verschillende canvassen waar kunstenaars Erwtje, Omikron 27, Munier de Vries, Mok-C, Andre Hzs, URSH, Olivier Schimmel, RIMBOE en TMS 81 hun bijdrage aan de tijdscapsule creëerden. De officiële start werd ingeleid door een dance battle van de UC Crew breakdancers onder luid applaus van de aanwezigen.

De imposante murals verdwijnen straks onder het nieuwe Smakkelaarspark, maar zijn naar verwachting nog tot eind 2023 te zien bij het voorbijgaan van het Smakkelaarsveld naast Utrecht Centraal.

Hieronder een foto impressie.

Work in progress (foto: Ritchie Damwijk)

Foto: Maayke Brouwer

Foto: Maayke Brouwer

Foto: Maayke Brouwer
Foto: Ritchie Damwijk
Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *