partnerbijdrage

Het geheim van een stralende huid


Het geheim van een stralende, gladde huid ligt misschien wel binnen handbereik. Hyaluronzuur, een natuurlijke stof die van nature voorkomt in je lichaam, kan de sleutel zijn tot het behouden van een jeugdige uitstraling. Maar wat maakt hyaluronzuur nu zo bijzonder en hoe kun je het inzetten in jouw huidverzorgingsroutine?

De superspons onder de huidverzorgende ingrediënten
Stel je voor dat je huid een spons is die vocht opneemt en vasthoudt. Hyaluronzuur is als het ware de superspons onder de huidverzorgende ingrediënten. Het heeft namelijk het unieke vermogen om tot wel 1000 keer zijn eigen gewicht in water vast te houden. Dit maakt het een krachtige bondgenoot in de strijd tegen huidveroudering, uitdroging en een doffe teint.

Vul je natuurlijke reserves aan
Naarmate je ouder wordt, neemt de natuurlijke productie van hyaluronzuur in je huid helaas af. Hierdoor verliest je huid zijn veerkracht en kunnen rimpels en lijntjes zichtbaarder worden. Gelukkig kun je dit proces vertragen door hyaluronzuur van buitenaf aan te brengen. Door regelmatig producten met dit vocht magneet te gebruiken, vul je als het ware de natuurlijke reserves weer aan.

Geschikt voor elk huidtype
Het mooie van hyaluronzuur is dat het geschikt is voor elk huidtype. Of je nu een droge, gevoelige of juist vette huid hebt, dit ingrediënt kan voor iedereen zijn magie werken. Het kan zelfs een kalmerende en herstellende werking hebben op een geïrriteerde huid, net als vaseline op een wond. Bovendien heeft hyaluronzuur door zijn kleine molecuulgrootte het vermogen om door te dringen tot de bovenste huidlagen, waar het voor een extra portie hydratatie zorgt.

Zo pas je het toe
Maar hoe pas je nu hyaluronzuur toe in je dagelijkse verzorgingsroutine? Het goede nieuws is dat je het in allerlei producten kunt vinden, van serums en crèmes tot gezichtsmaskers. Kies bij voorkeur voor formules met een hoge concentratie (1% of meer) voor het beste resultaat. Breng het aan op een schone, licht vochtige huid en sluit af met een voedende crème of olie om uitdroging te voorkomen.

Intensievere behandelingen
Voor een snelle oppepper kun je ook gaan voor een puur hyaluronzuur serum. Dit geeft een tijdelijke ‘opvulling’ van fijne lijntjes en rimpels, waardoor je huid er gladder en strakker uitziet. Let wel op dat het effect van korte duur is. Voor een intensievere behandeling kun je een hyaluronzuur behandeling boeken bij een huidspecialist of kiezen voor injecteerbare fillers bij diepe rimpels en volumeverlies.

Logo De Nuk
Auteur

Gesponsord

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *