Koken met Rik de Jonge

Het geheim van de koks: Boeuf Stroganoff van Chez Jacqueline

De rollen zijn vandaag omgedraaid in de keuken van Madeleine. Rik is de assistent en Frans van Wieren de chef. Ze maken de Boeuf Stroganoff van Chez Jacqueline. Frans let scherp op de details: “Mag iets grover, niet te bruin laten worden, rustig vuur, knoflook niet te rauw.” Het resultaat is een klassieker dat veertig jaar bij Frans op de kaart stond. We krijgen heimwee naar de bistro in de Korte Koestraat. Eet smakelijk!

Redactie

7 reacties

Reageren
 1. Nog bij de opening geweest korte Koestraat
  Geweldig
  Kom snel keertje langs
  Groetje
  Simone Kusters van de wijnhandel en achternicht van de fagels

 2. Leuk zo’n recept maar wat is de bedoeling hiervan? Voor thuiskoks zijn de ingredienten uit de groothandel niet verkrijgbaar: ik doel op de demi-glace of sause espagnole. Kortgezegd: leuk om te zien hoe deze saus gemaakt werd, maar is het ook de bedoeling een recept te geven voor thuiskoks, bij mij staat niet een grote pan jus/demi glace saus te pruttelen. Waarom geen recept op maat? Of is het filmpje slechts om te laten zien hoe Chez Jacqueline het ooit maakte?

 3. Het ziet er weer heerlijk uit. Ik vind dit een prima recept voor een thuiskok omdat ook duidelijk wordt gezegd wat je kunt gebruiken in plaats van “demi-glace” of “sauce espagnole”.
  Heinz ketchup is echt overal verkrijgbaar en de andere ingrediënten ook, zelf in de kop van Noord-Holland.
  Ga het snel maken met een tournedootje.

 4. Vincent, Frans van Wieren zegt toch in het begin ipv van de jus kun je ook instant bruine saus gebruiken uit de supermarkt. Succes Carla, niet alleen in Utrecht kijken we de tips van Rik, maar ook in het Noorden.

 5. Het heeft gesmaakt! Ketchup weggelaten en wat van de verse biefstukjus door de saus gedaan. Op naar de Café de Paris-saus?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *