Henk vlogt

Henk wil maar liefst twee standbeelden tegen de slavernij

Een standbeeld tegen de slavernij is volgens Groenlinks een breed gedragen stadswens die eindelijk in vervulling gaat. Daar moeten we het volgens Henk niet bij laten.

Henk Westbroek

Henk Westbroek, kritisch van nature, vlogt twee keer per week op De Nuk over zaken die zijns inziens nodig van commentaar worden moeten worden voorzien. (foto: William Rutten)

11 reacties

Reageren
 1. Wellicht ligt het voor politici iets moeilijker, maar een oproep om geen goedkope kleding meer te kopen of een boycot van het voetballen in Qatar (etc.) lijkt me zinvoller.

 2. Zo is het Henk, ik ben dat eenzijdig benaderen van de slavernij ook spuugzat. Als je verre voorouders niet van adel waren of van rijke komaf, leefden ze net zo zeer een slavenbestaan. Dus ook voor hen een standbeeld. De vraag is wel hoelang beide beelden stand houden voordat een omvertrekploeg zich aandient.

 3. Groenlinks heeft weer een een onderwerp te pakken hoor. Na het grandioze succes van het regenboogpad nu dit monument. Een droom komt uit. Fijn zo, maar misschien kunnen zich druk maken over de zaken hier in de stad die er echt toe doen. Onbetaalbare woningen bijvoorbeeld.

 4. Deze Melody denkt te weten wat de Utrechter vindt. Laat me niet lachen. Groenlinks is een elitair gezelschap dat geen benul heeft wat in de stad leeft. Ze maken de stad kapot en vertrekken daarna weer.

 5. Ik zit net naar een documentaire te kijken bij de BBC “OUR WORLD” heet de film. 25 jaar na de Balkan oorlog. Verbijsterend. Ik wil graag een monument voor de Bosnische moslims. Bij wie moet ik zijn?

 6. Een gedeelte van Nederland is sinds de moord op Floyd helemaal van het pad af. Even dacht ik dat het zou overwaaien, maar helaas. Een droom komt uit als er een monument tegen de slavernij komt. Mijn god, wat een droom.

 7. Waarom niet één monument voor beiden, inclusief lijfeigenschap.
  Horigheid ligt inderdaad heel dicht bij slavernij.
  Voor de nuance, er zijn wel twee belangrijke verschillen:
  Horige mensen konden niet verkocht worden, laat staan naar de andere kant van de wereld.
  Horigheid in het gebied dat nu Nederland heet, is al enkele eeuwen eerder min of meer vanzelf verdwenen, zonder al te veel strijd of weerstand.

 8. Melody moet haar droom misschien een beetje actualiseren: kinderen uit vluchtelingen kampen die hier in Nederland niet welkom zijn. Lig je daar niet wakker van?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *