Vlog

Henk is nukkig over het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek

Wat Henk in zijn vorige vlog zei, sloeg natuurlijk nergens op. Hij wilde iets aankaarten: worden subsidies voor onderzoeksjournalistiek wel goed besteed? Wie krijgt geld en waarom? Henk verbaast zich over de keuzes die worden gemaakt. “Ik zeg altijd maar zo: Sinterklaas bestaat, en zijn naam is René van Zanten (Directeur Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, red.).”

Henk Westbroek

Henk Westbroek, kritisch van nature, vlogt twee keer per week op De Nuk over zaken die zijns inziens nodig van commentaar worden moeten worden voorzien. (foto: William Rutten)

6 reacties

Reageren
  1. Beste Henk, waarom maak je niet je eigen YouTube podcast. Gasten uitnodigen en mensen bevragen, onderwerpen aansnijden en ook nog eens flink ouwehoeren. Daar ben je geknipt voor.

  2. Fraai stukje ongesubsidieerde onderzoeksjournalistiek. Tragisch dat het vergeven van deze nuttige subsidies een kwestie van vriendjespolitiek blijkt te zijn. Onbegrijpelijk dat een programma als Zembla dat zijn financiering vanuit de omroep pot krijgt, via dit fonds nog wat extra mee wil graaien. Die eten dus van twee walletjes.

  3. Zonder de andere aanvragers te kennen, is het moeilijk een definitief oordeel te vellen. De subsidie aan Kahlman lijkt in elk geval een kwestie van vriendjespolitiek. En dat is niet best. Dat al royaal gesubsidieerde omroepen ook mee eten uit deze ruif is krankzinnig.

  4. Nog even en er zijn mensen die denken dat w’s neuzelarijen gebaseerd zijn op feiten. Behalve dat hij afrekent met mensen die hij niet mag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *