berichten van het plandelfront

Grijp die grijper

Plandelman is een man met een missie. Meerdere zelfs. Maar die éne (het woord ‘plandelen’ in de Dikke van Dale) krijgt deze week een flinke boost, dankzij de gemeente Utrecht. 

 Eerlijk gezegd had Plandelman de hoop al opgegeven dat ‘plandelen’ het tot Woord van het Jaar zou schoppen. Tegen ‘corona-elleboog’ en ‘nieuwe normaal’ valt zelfs voor een opruimheld niet op te boksen. Gelukkig gaf de gemeente Utrecht de missie een zetje, met een deze week uitgerolde World Cleanup Day-campagne.

De gemeente stuurde een tijdje terug een camerateam naar de niet-zo-geheime-basis van Plandelman om een oproep te filmen, en deed dat ook met gelijkgestemde geesten in Leidsche Rijn en Terwijde. En nu is de kans dus heel groot dat je deze plandelaars spontaan op jouw Facebook-tijdlijn. of Insta-feed voorbij ziet komen.

Een win-win-situatie, want het begrip ‘plandelen’ raakt nog verder ingeburgerd en wedden dat na 19 september de stad er weer wat fraaier bijligt? En een tip voor iedereen die letterlijk nog een extra stok achter de deur kan gebruiken. Met een mailtje naar samenschoon@utrecht.nl  haal je gratis een grijpstok in huis. Dus eh… gríjp die kans!

(En voor alle Nuk-lezers die zich nu nog afvragen wat ‘plandelen’ precies is, hieronder een 7-jarige die het haarfijn kan uitleggen) 

 

De Plandelman

Plandelman maakt, solo én met een groeiend leger van Utrechtse opruimhelden, korte metten met zwerfafval in alle soorten en maten. De Plandelman is het alias van Anton Damen.
Kijk hier voor de website: www.plandelen.nl

2 reacties

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *