Utrechts Nieuws

Gemeente wil lerarentekort aanpakken, warmetruiendag op de HU

Studenten Archimedeslaan moeten hun kamer uit
De 400 studenten die aan de Archimedeslaan wonen, moeten hun kamer uit. Het gebouw waar zij nu wonen wordt gesloopt. Op dezelfde plek komen woningen voor studenten en starters en een supermarkt. Voor 31 juli moeten zij het pand verlaten.

Lees meer op de website van DUIC

Gemeente moet strenge sluitingstijden Amsterdamsestraatweg beter onderbouwen
De gemeente Utrecht moet van de Raad van State beter motiveren waarom horecaondernemers in het midden van de Amsterdamsestraatweg eerder dichtmoeten. De ondernemers vinden dat ze door de regel economisch benadeeld worden. Ook zeggen zij dat de overlast zich verplaatst naar andere delen van de straat als de maatregel maar voor een klein gedeelte geldt.

Lees meer op de website van RTV Utrecht

Gemeente wil lerarentekort aanpakken
Om het lerarentekort aan te pakken wil de gemeente Utrecht samen met schoolbesturen het beroep aantrekkelijker maken. Leraren moeten meer kans maken op een betaalbare woning en de mogelijkheid krijgen om bijvoorbeeld onderzoek te doen aan de universiteit.

Lees meer op de website van het AD/Utrechts Nieuwsblad

Warmetruiendag op de HU
Op de Hogeschool Utrecht gaat de thermostaat vrijdag 15 februari drie graden omlaag. Er is niet toevallig voor die dag gekozen, aangezien het Warmetruiendag is. Door de verwarming wat lager te zetten, bespaart de hogeschool zo’n tien tot vijftien procent energie. Wie geen warme trui heeft kan bij de Green Office een leentrui halen.

Lees meer op de website van Trajectum

Nieuwe bomen langs de grachten
De gemeente Utrecht laat langs de Oudegracht en de Nieuwegracht 32 nieuwe bomen planten. Deze nieuwe bomen vervangen de bomen die gekapt zijn wegens werkzaamheden aan de walmuren. Op de Nieuwegracht worden er 21 geplant en langs de Oudegracht elf.

Lees meer op de website van DUIC

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *