Onze columnisten

Fundataal: “Wil je op een regenachtige dag aan een liaan slingeren?”

Ooit begon Els Leicher (71) voor vrienden op funda te zoeken. Geïntrigeerd door het taalgebruik (#fundataal) legde ze een bijzondere verzameling van fundataal en bijbehorende foto’s aan.

Toen de verkoper deze “bijzondere” woning aan de Roosendaalse Marmotberg te koop zette, wist hij niet zijn aparte smaak de aandacht zou vestigen op andere bijzaken. Vlak daarvoor had zijn tuin een rol gespeeld in een uitzending van Brandpunt over hennepteelt. Twee maanden na publicatie op funda deed de politie een inval en bleken er 300 hennepplantjes op zolder te staan. Zo omschreef de makelaar het:

“Wil je op een regenachtige dag aan een liaan slingeren? Dan is het huis aan de Marmotberg in Roosendaal misschien wat voor jou. De woning op nummer 6 is namelijk tot in de details ingericht in junglestijl. In Bali, Costa Rica of het Amazonegebied zouden ze jaloers zijn op de inrichting die je vervolgens tegenkomt. Baden doe je in een luxe grot en slapen en wonen tussen met kiezels en flagstones gemozaiëkte muren. Pas op voor de knuffeltijgers en ingelijste wilde dieren! Maar de vrijheid voel je pas echt als je op een tropische dag de achterdeur opendoet. Palmen wuiven je tegemoet. En de metershoge bamboe, waar een gemiddelde panda een feestmaal aan heeft, zorgen voor een heerlijke schaduw van de zon op het westen.”

Fundataal op zijn mooist.

Els Leicher

Els Leicher (71) Na een opleiding Architectonische Vormgeving heeft zij 10 jaar op een architectenbureau gewerkt. Daarna was zij werkzaam bij de gemeente Utrecht, als projectcoördinator herhuisvesting Oosterbuurt en Oudwijk, en wijkmanager Oost en Binnenstad.

Eén reactie

Reageren
  1. Elke keer weer een feest om dit te lezen. Kan er niet een prijs komen voor de makelaar met de mooiste omschrijving op funda? Deze maakt een grote kans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *