Onze columnisten

Fundataal: Het sprookje van doornroosje

Ooit begon Els Leicher (71) voor vrienden op funda te zoeken. Geïntrigeerd door het taalgebruik (#fundataal) legde ze een bijzondere verzameling van fundataal en bijbehorende foto’s aan.

#Fundataal in optima forma.

WIE DE WERKHANDSCHOEN PAST TREKKE HEM AAN!

Wie kent het sprookje van Doornroosje niet? Een prachtige prinses die door toedoen van een nare fee in een slaap van 100 jaar geraakte. Gelukkig was daar op een goede dag een prins. Daar lag ze; zij was zo mooi dat hij zijn ogen niet van haar afwenden kon, en hij bukte zich, en hij kuste haar. De rest is geschiedenis. Zij leefden nog lang en gelukkig tot het einde van hun dagen.

Misschien zeg je dat je niet in sprookjes gelooft. Dan neem ik je toch graag mee naar Oudwijk. Want ook daar ligt een prachtige schoonheid al bijna 100 jaar in een diepe slaap. Net als Doornroosje te wachten om wakker gekust te worden.
Ben jij die stoere en knappe prins of prinses die het aandurft? De rozenstruiken zijn al weggekapt. De weg is vrij. Pak die handschoen op en ga er voor!

In het hart van het prachtige en geliefde Oudwijk (Utrecht-oost) aan een mooie rustige straat gelegen te renoveren tussenwoning met stadstuin.
Het gezellige winkelgebied van Utrecht-oost met de Nachtegaalstraat en de Burgemeester Reigerstraat als belangrijkste trekkers liggen direct om de hoek. Ook een bezoek aan de schouwburg of een ‘rondje’ Dom behoren lopend tot de mogelijkheden.

De huidige eigenaren hebben de woning recent van een echtpaar gekocht dat 52 jaar met enorm veel plezier in het huis gewoond heeft. Wegens een overvolle agenda ontbreekt het hen helaas aan de tijd en mankracht om de renovatie zelf uit te voeren. Ze hebben wel al een begin gemaakt. Het strippen en sloopwerk is al uitgevoerd. Ook zijn er mooie bouwplannen bedacht en getekend. Er is zelfs al een bouwvergunning verleend om de woning aan de achterzijde deels te slopen, uit te bouwen en op te bouwen. Natuurlijk is het ook fantastisch om de huidige indeling in stand te houden. De plattegronden die wij bij de presentatie tonen betreffen de bestaande situatie. De tekeningen die gemaakt zijn voor de aanvraag van de vergunning kunnen wij je toesturen.

Els Leicher

Els Leicher (71) Na een opleiding Architectonische Vormgeving heeft zij 10 jaar op een architectenbureau gewerkt. Daarna was zij werkzaam bij de gemeente Utrecht, als projectcoördinator herhuisvesting Oosterbuurt en Oudwijk, en wijkmanager Oost en Binnenstad.

2 reacties

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *