De mooiste plek van de stad

Erik Derksen gidst ons langs de pareltjes van Lauwerecht

De eerste horecabaan van Erik Derksen was als afwasser bij De Papegaai in de Brugstraat. Uiteindelijk werd hij daar de baas. Inmiddels is hij eigenaar van de vier restaurants Buurten. Tot vorig jaar woonde hij in Lauwerecht. Een rondleiding langs de pareltjes van zijn oude buurt.

Redactie

9 reacties

Reageren
 1. Leuk filmpje, ik heb daar jaren gezeten met mijn drukkerij, het was wel de Bem. Weerd oz maar ik was het laatste pand voor dat de Lauwwrecht begon. Ik heb ruim 30 jaar daar gezeten en veel meegemaakt en gezien. Het waren prachtige tijden.

 2. Eens, Erik. Het bruggetje met uitkijk op het Zwartewater… Van een grote schoonheid.

 3. Ik woon al wat jaartjes in Utrecht maar hier kwam ik nog niet. Vandaag even langsgefietst. Prachtig buurtje. Ik ga er vanuit dat hier wonen inmiddels ook onbetaalbaar is.

 4. De Papegaai. Cafe restaurant van tante Door en oom Piet Vroon. Al m’n neven en nichten daar. Veel gespeeld. Veel genoten. Aan de ander kant de Hoogelanden (nu Lauwerecht). Geboortegrond van mijn moeder en haar vele zussen en broers. Bakkerij Jan de Groot. Prachtig. Vorige week mijn moeser aldaar uitgestrooid in de Vecht. Over een cirkel gesproken…….

 5. Wat is toeval, vandaag 1 augustus is de geboortedag van mijn vader, Piet Vroon eigenaar van de Papegaai! Hij zou 100 jaar geworden zijn .
  Wij de kinderen van Piet en Door
  Hebben vele bijzondere herinneringen aan deze buurt en het café, later restaurant.
  Hard werken , veel activiteit in de straat met een houthandel voor de deur en heel veel middenstanders .
  Jammer dat de “Knollenbrug” is verdwenen uit de Brugstraat ,had perfect gepast in het romantische plaatje anno 2020.

 6. De papegaai dat ken ik heel goed. Ik vond het steengrillen daar zalig. Tig keren gedaan. En met heerlijke satesaus. Niette versmaden.gewoon ronduit lekker.

 7. Bijzonder mooi stukje Utrecht, jeugdherinneringen aan de Hofsteeg, boerderij van mijn grootouders ( staat nu dat lelijke W.A. Hoeve inrichting) waar mijn moeder Corrie de Groot is geboren. ..Paul Klaverstijn, had jouw moeder een broer die Hennie heette?

 8. Een leuk filmpje loopt ook nog langs mijn huis. Papegaai was altijd heel gezellig en Erik was een goede buurman.

 9. Ik heb vroeger bij de Lubro gewerkt. En ik studeerde a/d Covalu en menig middag en avond in de Papegaai door gebracht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *