Expats

Entrepeneur tegen digital nomads: ‘Ga naar Utrecht’

“In Utrecht zie je de ‘echte’ kant van het excentrieke Nederland”, dat is wat Erhan Korhaliller schrijft voor het Amerikaanse tijdschrift Entrepeneur. Utrecht is opgenomen in zijn lijst met steden die geschikt zijn voor digital nomads die op zoek zijn naar iets anders. 

Digital nomads zijn mensen die hun werk overal ter wereld kunnen doen en dus ook geen vaste locatie hebben. Ze wonen een aantal maanden op een plek, en gaan dan weer verder. Volgens Korhaliller is Utrecht een stad die geschikt is voor digital nomads. De CEO van een PR-bureau vindt Utrecht ‘progressief en tolerant, dus je kunt je er welkom voelen, waar je ook vandaan komt’. Hij noemt het feit dat er veel studenten en jonge mensen wonen, en dat het nachtleven niet saai is.

Korhaliller vergelijkt Utrecht met Amsterdam, en dat is alleen maar positief: “Je vindt er een typisch Nederlands landschap: een middeleeuwse binnenstad, charmante huisjes en grachten. Als je een nieuwsgierige reiziger bent en de ‘echte’ kant van het excentrieke landje wilt zien, moet je Utrecht een kans geven.” De ondernemer schrijft ook dat de huurprijzen in Utrecht lager zijn dan in Amsterdam.

Dat veel expats en digital nomads Utrecht weten te vinden, is te zien aan het grote aantal leden dat de Facebook-groep ‘Expats Utrecht’ heeft. Ruim 20.000 mensen zijn inmiddels lid van deze groep.

 

Via Sprout

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *