Eet smakelijk

En daar zijn ze dan: de bitterbal en kroket van Vocking


In Utrecht en ver daarbuiten is de Vocking leverworst al jaren een begrip in restaurants, broodjeszaak en thuis. Deze week vond het Utrechtse familiebedrijf de tijd rijp om haar eigen culinaire bitterbal en kroket te lanceren. Wij hebben de bal en kroket nog niet mogen proeven dus moeten we ons verlaten op het volgende oordeel van de makers.

“Beiden hebben een heerlijke smaak, een romige salpicon (een wat dikkere ragout) en een superkrokante korst. Verse ingrediënten zoals peterselie, ui, grove mosterd, slagroom en Vocking leverworst zijn duidelijk in de smaak herkenbaar.”

Paul Vocking, directeur: “Vocking leverworst is van origine een bakleverworst en wordt met name in de retail verkocht. Juist het bakken ervan bracht ons op het idee om de Vocking kroket en bitterbal verder te gaan ontwikkelen als authentiek product assortiment voor de horeca en bedrijven & organisaties. We hebben de receptuur van beide producten volledig in eigen huis ontwikkeld en eindeloos getest. Met deze bitterbal en kroket in onze traditie denken we iets extra’s aan het Nederlandse culinaire landschap toe te voegen. Wij zijn erg trots op onze Utrechtse historie en de naam die we inmiddels bij de Utrechtse consument en ver daarbuiten hebben weten op te bouwen.” 

Redactie

3 reacties

Reageren
  1. Ik ben wel benieuwd welke Utrechtse horecazaak ze inmiddels op de kaart heeft gezet. Of kiezen we nu nog even voor safe omdat de gasten vooral terug willen naar het oude normaal, met bijbehorende drankjes en snacks?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *