Sencity Festival

Een festival voor alle zintuigen

Beeld: Mitchel Lensink

Hoe ruikt of smaakt een liedje? Tijdens het Sencity Festival op zaterdag 30 maart in TivoliVredenburg kom je erachter. Want dit festival is voornamelijk gericht op slechthorende en dove bezoekers.

Het festival heeft een uitgebreid muziekprogramma met onder andere Los Pajas Brava en Feiertag. Die laatste act heeft al eens eerder op het festival gestaan en heeft nu met de organisatie een speciale show ontwikkeld. Om de teksten voor iedereen begrijpbaar te maken, staan er signdancers aan de zijkant van het podium. Zij vertalen alles wat gezongen wordt in gebarentaal. En speciale aromajocks verzinnen geuren bij de liedjes die je in de zaal kan ruiken. En als de foodjocks ermee aan de haal gaan kun je het nummer letterlijk proeven.

Ook vindt tijdens het festival de finale van de Podiumbeest Awards plaats. Tijdens deze bandwedstrijd wordt de winnaar gekozen door een dove jury. Het gaat dus niet alleen om de muziek, maar ook om de uitbundige liveshow van een band die non-verbaal ook heel leuk is om naar te kijken. Dit jaar gaan Close 2 Fire, 3000 Pieces en Charades gaan de strijd aan om de felbegeerde prijs.

Naast muziek is er ook een pop-up theatervoorstelling en een speciale talkshow onder leiding van Oscar Kocken. Hij interviewt bijzondere gasten als de Vietnamese YouTube-ster Hii_een die vertelt over het zijn van een dove acteur, Heel Holland Bakt deelnemer Cas Wolters deelt de avonturen die hij beleefde tijdens de opnames van het programma en zal ook zijn bakkunsten vertonen en Antoine Hunter komt helemaal over vanuit San Francisco om te vertellen over zijn carrière als dove danser. Hij heeft zijn eigen dansschool waar dansers ballet, jazz, hiphop en gebarentaal opnemen in hun bewegingen.

Maar het is niet alleen maar kijken, luisteren, ruiken en proeven op het festival. De handen kunnen ook letterlijk uit de mouwen gestoken worden. Er is namelijk ook een workshop flirten in gebarentaal, een aantal interactieve kunstinstallaties en kun je op ontdekkingstocht door het gebouw met een speciale riem die signalen die je niet kunst zien in trillingen omzet.

Bijna alles wat er te doen is op het festival staat hier. De organisatie houdt een aantal verrassingen achter de hand voor het festival. Kaarten voor het festival op zaterdag 30 maart zijn hier te koop.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *