Partnerbijdrage

Duurzame crypto’s? PoW VS PoS

Crypto is op het moment ontzettend populair en ook in Utrecht zijn er veel mensen die in crypto investeren. Er zijn veel mensen die veel geld hebben verdiend met crypto. Als je je goed in de verschillende munten verdiept, kunnen cryptovaluta een zeer goede investering zijn. Alleen hoe zit het met de impact op het milieu? Om crypto te minen wordt er ontzettend veel stroom verbruikt. Wanneer je gaat kijken naar hoeveel stroom er verbruikt wordt om Bitcoin te minen is dat wel even schrikken. Zijn er ook crypto’s die duurzamer zijn? We geven je graag een antwoord op deze vraag.

Ja, er zijn duurzamere crypto’s

Laten we beginnen met het antwoord op de vraag of er duurzamere crypto’s zijn. Die zijn er en een voorbeeld hiervan is Polkadot. Wil je in crypto investeren en wil je voor een duurzamer alternatief voor Bitcoin kiezen, dan is Polkadot kopen verstandig. Alleen hoe komt het nu precies dat Polkadot duurzamer is dan Bitcoin? Het antwoord op die vraag is relatief eenvoudig. Je moet hiervoor echter eerst het verschil tussen PoW en PoS kennen.

PoW vs PoS

Miners worden beloond voor het werk dat ze verzetten. Bitcoin, de eerste cryptovaluta, maakt daarvoor gebruik van het PoW protocol. PoW staat voor Proof-of-Work. We gaan hier niet te diep in op het technische gedeelte, maar het PoW protocol kost erg veel energie. De maker van Bitcoin heeft dit waarschijnlijk niet voorzien. Wellicht had deze nog onbekende persoon nooit gedacht dat Bitcoin zo groot zou worden. PoS oftewel Proof-of-Stake is een meer modern protocol om miners te belonen voor hun aandeel in het werk. Dit protocol kost veel minder energie. Polkadot is een coin met het PoS protocol.

Ook financieel gezien kan dit een voordeel zijn

Ook als we naar het financiële plaatje kijken kan het een voordeel zijn dat Polkadot een PoS coin is. Duurzaamheid wordt namelijk steeds belangrijker, ook voor grote investeerders. Zo zagen we eerder al dat Tesla stopte met investeren in Bitcoin omdat Elon Musk het miningproces te slopend vond voor het milieu. Wellicht besluiten grote investeerders de komende jaren om meer geld te investeren in meer duurzame alternatieven. En dat zou weer een positieve invloed kunnen hebben op de Polkadot koers. Daarom is het vanuit financiële overwegingen het overwegen waard om in Polkadot te investeren. Wat de koers precies gaat doen weten we nog niet, maar als crypto zo groot blijft, lijken de voorspellingen voor Polkadot ook erg goed te zijn.

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *