dompleinzomer

DOMunder viert tienjarig bestaan op het Domplein met expositie ‘Gevonden voorwerpen’

We krijgen een Dompleinzomer

DOMunder bestaat tien jaar en dat wordt gevierd. Om te beginnen met een gratis publieksprogramma aanstaande zondag.

De expositie ‘Gevonden Voorwerpen’ vertelt het verhaal van 2000 jaar Utrecht aan de hand van de archeologische vondsten op het Domplein. Deze vondsten zijn gedaan tijdens de opgravingen voor de realisatie van DOMunder (2011-2014). De tentoonstelling maakt gebruik van de bevindingen uit de rapportage van de archeologen van de Afdeling Erfgoed Gemeente Utrecht. Deze rapportage wordt op 2 juni, 10 jaar na de afronding van de laatste opgraving op het Domplein, officieel gepubliceerd.

Hans Hogendoorn, de voormalige ‘stem van Radio 1’, neemt in de expositie bezoekers mee in de geschiedenis van Utrecht in de verdiepende audiotour die hij samen met vrijwilligers bij DOMunder heeft ontwikkeld.

De expositie ‘Gevonden Voorwerpen’ blijft twee maanden op het Domplein staan (2 juni t/m 31 juli), toegankelijk voor elke voorbijganger om verder kennis te maken met het unieke Utrechtse erfgoed. Daarna wisselt de inhoud van de expositie twee keer om tijdens deze ‘Dompleinzomer’ andere historische gebeurtenissen op het Domplein uit te lichten: de Storm van 1674 en de afronding van de restauratie van de Domtoren (in samenwerking met Het Utrechts Archief en de Domtoren).

Op zondag 2 juni tussen 12:00 en 16:00 uur organiseert DOMunder na de opening van de expositie ‘Gevonden voorwerpen’ een uitgebreid en gratis publieksprogramma waar iedereen welkom is om het 10-jarige jubileum samen te vieren. Met unieke activiteiten, zoals een archeologische graafbak voor kinderen, kruiwagentours, mini-tours in DOMunder en Paleis Lofen, het Dompleinspel, een speurtocht en acteurs die de geschiedenis tot leven brengen, maakt DOMunder de bijzondere geschiedenis van het Domplein toegankelijk voor iedereen.

Het volledige programma inclusief starttijden is te vinden op domunder.nl/10jaar/

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *