Het begon als een geintje

Dit lied is de zomerhit van 030: ‘Welkom in Utrecht’

Welkom bij dé zomerhit van Utrecht 

De meest aanstekelijke reclame voor ons stadsie komt deze zomer niet van het kantoor van Utrecht Marketing, maar uit de koker van een stel jonge creatieve honden. Welkom in Utrecht heeft alles in zich om het tot de zomerhit van 030 te schoppen. 

Welkom in Utrecht, net voor het weekend gelanceerd en al direct goed voor 3000 YouTube-views, begon als een geintje. Filmmaker Floris Tils zat een paar maanden geleden met zijn huisgenoten op de bank in Wijk C en improviseerde spontaan wat regels op Jay-Z en Alicia Keys ode aan New York, Empire State of Mind. 

Daar zat meer in. Floris schaafde aan een complete tekst, dook in de studio van BENR, trommelde wat filmmakersvrienden en collega’s op en regelde kantoorgenoot Sander voor wat vocale ondersteuning en draaide deze no budget maar superaanstekelijke videoclip. 

“Waarom? Omdat het de stad toch een beetje aan een eigentijds lijflied ontbreekt,” aldus Floris Tils. “Als ik boven op de Dom sta vind ik nog steeds heel mooi, echt goud, maar volgens mij is er ook behoefte aan iets wat Utrechtse studenten uit volle borst kunnen meezingen. En alle Utrechters met trots kunnen luisteren.”

Tils, zelf filmmaker van beroep en nu dus ook actief onder de rapnaam FLO, denkt niet na over een carrièreswitch. “Nee hoor. Maar ik zou het wel vet vinden om het een keer op een vol Neude live ten gehore brengen. Of als het nummer een keer in de rust in de Galgenwaard wordt gedraaid.”

Rijk gaat FLO er niet van worden – de royalties op de muziek belanden waarschijnlijk op de toch al niet onaanzienlijke bankrekening van Jay Z. “Maar dat vind ik stiekem ook wel ergens vet.” 

Redactie

10 reacties

Reageren
  1. Klasse jongens, weer een nummertjie waar je het stadsie mee promoat

  2. Geboren en getogen in Utrecht, maar al jaren geleden vertrokken ivm werk en de liefde, blijft Utrecht mijn stadsie…
    Van dit nummer word ik echt heel blij! Nog niet op Spotify??? Ik wil dit heel graag streamen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *