vanuit café Koffiemaatjes

Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zondag live vanuit Kanaleneiland

Dijkstra & Evenblij (Foto: Annemieke van der Togt)

Het NPO Radio 1-programma Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zendt aanstaande zondagavond uit vanuit café Koffiemaatjes in de Utrechtse wijk Kanaleneiland.

Presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij praten daar onder meer over de tramaanslag die maandag 18 maart vijf jaar geleden werd gepleegd op het 24 Oktoberplein. 

In de wijk staan veel flats en huizen voor mensen met een lager inkomen. Maar woningcorporaties doen zulke panden in de verkoop waardoor de buurt ‘veryupt’. Bewoners gaan daartegen in verzet. 

Karim Enahachi is de drijvende kracht achter het uitdelen van duizenden ‘iftar-pakketten’. Het is tijdens de ramadan een steuntje in de rug voor gezinnen die het niet al te breed hebben.

Actrice Jaike Belfor en haar BFF en trainingsmaatje Germaine de Randamie zijn te gast. Germaine was in 2017 de eerste vrouwelijke MMA-kampioen in het vedergewicht en maakt binnenkort haar rentree met een gevecht in Las Vegas.

In de rubriek ‘Meer Vrouw op Straat’ een pleidooi van redacteur Els Knaapen voor een bijzondere vrouw uit Kanaleneiland die een straatnaam verdient.

Verder: de Verkeerstuin in Park Transwijk dreigt te moeten sluiten. Talloze Utrechtse kinderen leerden daar veilig aan het verkeer deel te nemen.

Terence Goodmann uit Kanaleneiland verzorgt de live muziek.

Aafke Romeijn brengt een ode aan de wijk. 

U bent van harte welkom om de uitzending op 17 maart bij te wonen.

Locatie: Koffiemaatjes, Amerikalaan 207, Utrecht

Inloop 18.30 tot 19.00 uur. 

De radio-uitzending is van 19.00 tot 21.00 uur en is ook te volgen bij BNNVARA op NPO Radio 1 en nporadio1.nl

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *