Fieldlab

Deze vijf Utrechtse café’s mogen een paar dagen open

Café Hofman mag vier dagen open. Maar zo gezellig als op deze foto zal het niet worden.

Utrecht begint met de Fieldlab Café’s. De gemeente laat weten dat van 14 t/m 17 april vijf café’s in de binnenstad open mogen.

Het kabinet heeft daarvoor  toestemming gegeven. De Fieldlab houdt in dat gedurende deze dagen de volgende café’s open zijn: ’t Oude Pierement, VinVin, Ubica, De Beurs en café Hofman. Klanten moeten  zich van tevoren aanmelden via een speciale reserveringssite. De proef is bedoeld om extra inzichten  op te doen over een verantwoorde en veilige opening van cafés, als de besmettingscijfers dit straks  weer toelaten. TNO zorgt voor gedegen begeleiding van de proef, die in nauwe samenwerking tussen  het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Koninklijke Horeca Nederland, Horeca Alliantie,  GGD regio Utrecht en gemeente plaatsvindt. In het scenario dat de epidemiologische situatie zich  tussen nu en de start van de proef zeer ongunstig ontwikkelt, is het nog mogelijk de Fieldlab uit te  stellen. 

De Fieldlab Cafés in de praktijk 

Belangrijkste onderdeel van de praktijktesten is het in het kaart brengen van het gedrag van  horecaondernemers, hun personeel en gasten. Hoe gaan zij om met de coronaregels?  Om deel te kunnen nemen moeten gasten en personeel vooraf aan een aantal basisvoorwaarden  voldoen: 

⮚ iedereen moet voorafgaand aan bezoek van het horecabedrijf een Coronatest gedaan  hebben om vast te stellen of iemand het coronavirus heeft. Toegang is alleen mogelijk met  een negatief testbewijs; 

⮚ gasten moeten vooraf reserveren om aan de Fieldlab Cafés mee te kunnen doen. Dat gaat  via een aparte reserveringssite, die binnenkort openbaar zal worden gemaakt.  

De deelnemende bedrijven zijn geselecteerd op basis van verschillende voorwaarden. Bij de selectie  wordt onder meer gekeken naar grootte van het bedrijf, doelgroep van bezoekers en ligging van het  bedrijf. Eigen aanmelding van een horecabedrijf is niet mogelijk geweest.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *