Cees Sketches

‘De Oude Tijd’ op het Janskerkof: Misschien wel de mooiste tabakswinkel van Nederland

Cees van de Cappelle werd van de ene dag op de andere dag een succesvol tekenaar. Met een voorkeur voor huizen en stadsgezicht tekent hij ook in Utrecht. De komende weken zijn Utrechtse werk op De Nuk.

“Soms kom je als illustrator wel eens panden tegen die je gelijk raken. Het historische hoekpand op het Janskerkhof is hier een goed voorbeeld van. Opvallend vanwege zijn markante markiezen maar nog opvallender vanwege de schitterende architectuur, kleurrijke gevel en prachtige details. Hier is ‘De Oude Tijd’ gevestigd, misschien wel de mooiste tabakswinkel van Nederland. Een stukje nostalgie aangezien er nog maar weinig van dergelijke winkels zijn. 

En nog een leuke anekdote hierover… toen ik de tekening van ‘De Oude Tijd’ maakte en postte op Instagram (@cees.sketches) gaven twee mensen gelijktijdig aan interesse in de tekening te hebben. Als cadeau! Twee personen die zonder dat zij het van elkaar wisten, de eigenaar van de winkel wilden verrassen met dezelfde illustratie. Een dilemma dus….  hoe het afliep? Goed!

Hoe? Dat laat ik in het midden…”

Wie is Cees van de Cappelle? Lees hier zijn verhaal.

Redactie

3 reacties

Reageren
  1. Niet alleen misschien de mooiste winkel van Nederland , maar zeker wel met de een van de beste en leukste ondernemers

  2. Ik kan het alleen maar beamen de reactie van Marco v. d. Horst.
    In mijn loopbaan als vertegenwoordiger in rokers benodigdheden heb ik deze fijne mensen leren kennen. Niet alleen het vakmanschap en de passie die ze uitstraalden, maar hun fijne omgang met de klanten, collega’ s, zaken relaties, enz.
    Ik hoop dat deze mooie speciaalzaak nog lang zal blijven bestaan.
    Ik wens hun het allerbeste toe, zakelijk en privé.
    Met de vr. groeten John Scheenhouwer. Pensionado.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *