De beste artikelen van de week

De Nuk nieuwsbrief #13: Niels Brouwer over slager zijn in ‘vegetarische tijden’

In de nieuwsbrief met artikelen van vorige week was uiteraard aandacht voor het schietincident dat op 18 maart. Drie mensen kwamen om het leven bij het schietincident, dat plaatsvond in een tram op het 24 Oktoberplein. De 37-jarige Gökmen T. werd gearresteerd en heeft de aanslag inmiddels bekend. Hij zegt alleen te hebben gehandeld, en het OM meldde dat de slachtoffers vreemden voor hem waren.

Jeroen Wielaert schreef over de zwarte dag en over de nasleep ervan. De stille tocht die vrijdag werd gehouden, werd massaal bezocht.

We plaatsten de eerste column die chef-kok Jac Rijks schreef vanuit Japan – “Jac-san ben ik vanaf nu. Een Europese reus. Ik krijg een jasje zonder knopen, een voorschort en een hoedje.” Ook interviewden we zijn vroege tegenoverburen op de Burgemeester Reigerstraat. Niels Brouwer vertelt hoe hij de slagerstraditie voortzet: “Er wordt zo veel gezeurd over vlees. Ik kan er alleen maar om lachen, want bij iedere hype is het hier in de zaak drukker.”

De fotoserie die Stef Snakkers maakte van zijn oude woonplek, AL16, is ook de moeite waard. Het mooiste meisje van afgelopen week was Dieuwke Talma (63).

Jullie favoriet van de week: Het mysterie rondom boekwinkel H.W. Meijer aan de Korte Jansstraat ontrafeld.

 

Hier is de nieuwsbrief van afgelopen maandag te lezen, en hier vind je ze allemaal.

Wil je de nieuwsbrief ook iedere week in je mailbox ontvangen? Laat dan hier je mailadres achter. En zeg het voort!

 

Heb je vragen, of een tip? Stuur een e-mail naar redactie@denuk.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *