Partnerbijdrage

De kunst van het geven: tips voor het vinden van het perfecte cadeau

Een goed cadeau geven is nog best een kunst. Of het nu gaat om een verjaardagscadeau, een kerstcadeau voor man of vrouw of een geschenk ter ere van een jubileum, het blijft een lastige opgave. Je geeft al snel standaard cadeautjes zoals een lekker luchtje, chocolade of een horloge. Maar juist met het geven van een cadeau kan je iemand even extra speciaal laten voelen en daarom is het leuk om hier toch de nodige aandacht aan te schenken. Ga daarom op zoek naar het perfecte cadeau, zo’n eentje waar iemand oprecht blij van wordt. Maar hoe zorg je dat je het perfecte cadeau koopt, hieronder lees je een aantal tips die je hierbij kunnen helpen.

Schrijf de interesses op

Als je voor iemand een cadeau moet kopen is het handig als je wat meer van diegene weet. Wil je voor je partner een cadeau kopen, waarschijnlijk is dat een stukje makkelijker dan voor iemand die je niet zo goed kent. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een cadeau voor een kennis, bekijk dan of je wat meer over iemand te weten kan komen. Social media kan je hierbij helpen, vaak deelt men bepaalde hobby’s of passies en dat kan een goede inspiratiebron zijn. Wil je een cadeau geven aan iemand die je wel goed kent, hou dan een lijstje bij gedurende het jaar. Diegene zal vast wel eens een opmerking maken waar jij inspiratie uit kunt halen voor het perfecte cadeau. 

Schenk aandacht aan het cadeau

Eén van de belangrijkste dingen voor een goed cadeau is dat de ontvanger het gevoel moet krijgen dat er aandacht aan het cadeau is geschonken. Dat begint al doordat jij je hebt verdiept in diegene zodat je een persoonlijk cadeau geeft en niet een doorsnee bos bloemen, fles wijn of het zoveelste flesje parfum zonder betekenis. Het perfecte cadeau is op iemand zijn persoonlijkheid en/of interesses afgestemd en daarnaast is het fijn als diegene er ook echt iets aan heeft. Het hoeft ook niet altijd een tastbaar cadeau te zijn, een belevenis als cadeau geven kan ook erg waardevol zijn. Een cadeau met betekenis doet het natuurlijk ook altijd goed en geeft ook zeker het gevoel dat je er tijd en aandacht aan hebt geschonken.

Het verrassingseffect

Wanneer iemand een verlanglijstje heeft gemaakt is dat natuurlijk super handig, vooral als je iemand niet heel erg goed kent. Het nadeel van een verlanglijstje is dat een cadeau niet echt meer een verrassing is, terwijl het verrassingseffect juist heel belangrijk is wanneer je een cadeau geeft. Om iemand toch te verrassen kun je je wel laten inspireren door het verlanglijstje. Dus koop niet letterlijk wat er op het lijstje staat maar zoek iets wat er op lijkt of wat misschien nog wel een beter idee is. Natuurlijk wordt het verrassingseffect ook groter als je zorgt dat je het cadeau mooi inpakt, schenk hier ook zeker aandacht aan want ook dat zal gewaardeerd worden!

Door je te verdiepen in de persoon, aandacht en tijd te schenken en te zorgen dat het cadeau een verrassingselement heeft, weet je zeker dat je het perfecte cadeau koopt. 

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *