Het is kerstmis en dus gaan we weer naar de keuken van Jurgen om een fantastische kerstcocktail te maken. Fijne dagen!
White X-Mas Mojioto
- muddle 5 muntblaadjes + 3 limoenpartjes
- 30 ml suikersiroop
- 30 ml limoensap
- 30 ml kokosrum
- 60 ml kokosmelk
- garnering: munttakje, granaatappel en poedersuiker.
Ziet er heerlijk uit! Belangrijke tip: doe die Bacardí weg en vervang hem door een witte of 3 jaar oude Havana Club. Echt veeeeeeel lekkerder.
(Een weetje: Havana Club is het merk wat ontstond toen Fidel Castro de Bacardí fabriek op Cuba nationaliseerde. Havana Club is dus de oorspronkelijke Bacardí. En echt veel beter. De 7 jaar oude is vergelijkbaar met een goede cognac. Nee, geen aandelen.)
Finally! Dit weekend was het eindelijk tijd voor the White X-Mas Mojito for real. Een aanrader! Geslaagd en delicious! Iedereen werd er blij van. Ook van de garnering (de granaatappelpitjes). Voor herhaling vatbaar. Gemaakt met 3 jaar oude Havana Club blanco (want al in huis;-). Dank Jurgen voor het recept en the making of video. Heel fijn en leuk.