Muziek

De Helling beleeft groeispurt en verwelkomt Joep Smeets als programmeur

Vanaf 1 september zal Joep Smeets als programmeur werkzaam zijn bij De Helling. Het poppodium beleeft naar eigen zeggen een groeispurt en verwelkomt ook nieuwe gezichten op het gebied van educatie en de programmering van het café. “Met de komst van Smeets profileert De Helling zich nog steviger binnen het lokale en nationale culturele landschap.” 

Joep Smeets is momenteel werkzaam als programmeur bij 013 in Tilburg. De Utrechter kijkt er naar uit om te beginnen bij De Helling, een podium waar hij door de jaren heen meerdere van zijn favoriete artiesten heeft gezien en nieuwe ontdekkingen heeft gedaan. “Het onafhankelijke, eigenzinnige profiel van De Helling ligt mij goed en ik ben heel enthousiast over de kansen die er in de wijk Rotsoord liggen voor nieuwe festivals en culturele initiatieven. Dat ik nu weer aan de slag kan in mijn eigen woonplaats Utrecht, is helemaal fantastisch”, aldus Smeets.

Claudia van Swelm zal zich richten op educatie en projecten met een maatschappelijk karakter. Joost Hengeveld zal zich als programmeur café en lokaal programma ontfermen over het gratis woensdagavondprogramma OPEN en op samenwerkingen met lokale initiatieven.

De Helling maakt de laatste jaren, sinds haar verzelfstandiging in 2014, een sterke ontwikkeling door en zegt met deze drie aanwinsten meer slagkracht te hebben om haar vernieuwde doelstellingen te verwezenlijken. In 2018 vierde het podium nog haar vijftienjarig jubileum. In dat jubileumjaar lanceerde De Helling nieuwe succesvolle initiatieven zoals OPEN en HE:LEEN festival en ontpopt zich daarmee als culturele voortrekker binnen de wijk Rotsoord in Utrecht Zuid.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *