Ingezonden mededeling

De Catharina Dansparade is een ode aan alle grootmoeders, moeders en dochters van Utrecht

De Catharina Dansparade is een ode aan alle grootmoeders, moeders en dochters van Utrecht. Stichting Catharina Nu staat voor inclusiviteit, diversiteit en gendergelijkheid: het empoweren van meiden, vrouwen en de vrouwelijke kracht in iedereen. De parade roept op tot liefde, respect en veiligheid. Wij scharen ons achter Global Goal 5: Achieve gender equality and empower all women and girls.

De parade trekt met een kleurrijke, swingende stoet artiesten en deelnemers dwars door Utrecht, langs het leven van Catharina van Alexandrië en haar betekenis voor de Utrechter van nu. De stad vormt het decor waartegen we haar legende interactief beleven met korte optredens, presentaties, muziek en dans.

Catharina: Utrechts immaterieel cultureel erfgoed

Hoog Catharijne, de Catharijnesingel en het Catharijneconvent: iedere Utrechter zou haar moeten kennen. De moedige Catharina van Alexandrië was geen vrouw om mee te sollen. De ene na de andere beproeving trotseerde zij, door trouw aan zichzelf te blijven en haar hart te volgen. Na haar dood werd het verhaal van Catharina uiteindelijk door de Johannieters naar Utrecht gebracht. Haar naamdag op 25 november is door de VN uitgeroepen tot Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen.

Save the date: vrijdag 2 juni om 19.00 uur

De Catharina Dansparade volgt de route van Catharina en de Johannieter ridders en houdt halt op acht openbaar toegankelijke plekken. De parade vertrekt om 19.00 uur onder het Bollendak in Hoog Catharijne en eindigt op het plein voor de Catharinakathedraal en het Catharijneconvent. Deelnemers lopen de hele parade mee of sluiten langs de route spontaan aan.

Halteplaatsen:

1: Hoog Catharijne, Bollendak – De jonge jaren van Catharina

2: Catharijne Esplanade – Ik ben verliefd op mezelf

3: Vredenburg – Ik ben trouw aan mezelf

4: Plein voor het Conservatorium – Ik ben die ik ben

5: Mariaplaats, de Pomp – Ik ben de fontein

6: Domplein, Vrijheidsbeeld – Ik ben vrij

7: Domplein, Zonnebol – Ik ben de kracht

8: Catharinakathedraal – Ik ben de verandering die ik wil zien in de wereld

Acts

Langs de route verrast een heel diverse groep amateur- en professionele artiesten het publiek met korte, opzwepende optredens. Van de Sambaband Oladom tot Indiase Bharata Natyam door danseressen van Chrada Cheoratan van Sudha Natya, van een lied uit het raam door Lilian Hak tot Burlesque dans door danseressen van Charlotte van Reek bij Parnassos, en van het koor Duniya met 51 buurtgenoten en nieuwkomers tot vurige Spaanse rumba met Maria Robles. En nog veel meer!

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *