Brexit

Claudia de Breij zingt over de Brexit: ‘Mijn hart is vol tranen’

Claudia de Breij in De Wereld Draait Door van 14 januari - Beeld: DWDD

Claudia de Breij zong gisteren in De Wereld Draait Door een lied over de Brexit. Dat is niet onopgemerkt gebleven.

De Utrechtse cabaretier schreef een tekst op het nummer The Last Farewell, oorspronkelijk door de Britse zanger Roger Whittaker. Ze zingt over een eiland waar ze van houdt, dat weg drijft. “Ik weet dat ik moet accepteren dat je weggaat. Mijn hart is vol tranen door dit afscheid. Want jij bent schitterend, en ik heb van je gehouden, meer dan ik in woorden kan uitdrukken.” Ook zingt ze dat we er altijd voor ‘het eiland’ zullen zijn.

Ze schrijft zelf over het nummer: “Engeland staat aan de vooravond van een vertrek uit de EU. Vanuit een non-politiek, maar vooral persoonlijk standpunt vind ik dat betreurenswaardig. Dit is dan ook mijn obade aan het land van de Beatles, van French and Saunders, van zoveel dingen waar ik me verbonden mee voel. Daarom, van de ene Europeaan tot de andere, dit welgemeende vaarwel.”

Waar veel mensen ontroerd waren door het nummer, hadden anderen commentaar op haar zang en pianospel.

Claudia de Breij was uitgenodigd bij DWDD omdat ze in 2019 voor de tweede keer de oudejaarsconference gaat verzorgen, drie jaar na haar succesvolle eerste conference. Bovendien stemt het Britse Lagerhuis vandaag over de Brexit-deal.

 

 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *