Malgosia Fiebig laat om 16.00 uur weer van zich horen

Carillon van de Domtoren is gerestaureerd en vanaf vrijdag weer te horen

Het carillon van de Domtoren is gerestaureerd en vrijdag 23 juni weer voor het eerst te horen. Stadsbeiaardier Malgosia Fiebig heeft om 16:00 uur de primeur op het gerestaureerde carillon.

Het is het eerste concert op de Domtoren sinds eind februari, toen het carillon in restauratie ging. Vanaf dat moment zijn de concerten weer wekelijks op vrijdag om 16:00 uur en zaterdag om 11:00 uur. Bezoekers kunnen de concerten vanaf het Domplein volgen.

Het klavier is gerestaureerd en er zijn een aantal klepels vernieuwd. De 50 klokken van de beiaard zijn nog in goede staat en hoefden niet gerestaureerd te worden. “De klank is door de restauratie echt verbeterd”, zegt Fiebig. “Wat is het mooi dat de stad deze zomer weer volop van muziek uit de Domtoren kan genieten.”

De terugkeer van het carillon komt op het juiste moment voor de start van de jaarlijkse zomeravondconcerten van de Utrecht Klokkenspelvereniging. Beiaardiers uit binnen- en buitenland verzorgen in juli en augustus een serie concerten op de beiaard van de Domtoren. Verder vindt van 24 t/m 31 augustus het Wereldbeiaardcongres plaats in Utrecht. Ongeveer 120 beiaardiers van over de hele wereld komen tijdens dit congres naar Utrecht en geven diverse concerten.

De restauratie van het carillon is onderdeel van de restauratie van de Domtoren, die in 2019 is gestart en naar verwachting volgend jaar zomer klaar is.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *