Broese boekverkopers

Broese top 10 (+ boekverkoper Franka van Schaik tipt griffels en penselen)

Franka tipt

  1. Slavernij en de stad Utrecht 
  2. De jongen, de mol, de vos en het paard / Mackesy
  3. Ik ga leven / Lale Gül
  4. Vrolijk verval / Hedy d’Ancona
  5. De heks van Limbricht / Susan Smit
  6. Cliënt E. Busken / Jeroen Brouwers
  7. De overlevenden / Alex Schulman
  8. The Streetfood Club – The Book
  9. De fundamenten / Ramsey Nasr
  10. Jonge vrouw in blauw bij avondlicht / Alena Schröder
Vrolijk Verval van Hedy d’Ancona op 4

Zilveren Griffels en Zilveren Penselen

Het heeft weer prijzen geregend in de kinderliteratuur. De Griffeljury heeft elf kinderboeken bekroond met een Zilveren Griffel, de prijs voor de best geschreven kinderboeken van het afgelopen jaar. De Penseeljury reikte acht Zilveren Penselen uit, de prijs voor de best geïllustreerde kinderboeken van het afgelopen jaar. In totaal werden door beide jury’s ook 27 Vlag en Wimpels, eervolle vermeldingen, toegekend. Dat zijn best veel prijzen maar er worden ook zoveel mooie kinderboeken gemaakt. En daarbij is alle aandacht voor mooie boeken meegenomen. Het inspireert hopelijk mensen tot lezen! Bij Broese liggen alle prijswinnaars mooi bij elkaar op een tafel. 

Twee favorieten uit de lange lijst:

Zilveren Griffel: Beste broers voor 8+:

Een hartverwarmend verhaal over familie, dapperheid en groei. Raf en Robbie, twee broertjes van 9 en 5 jaar, verhuizen met hun ouders vanuit de drukke stad naar de boerderij van hun opa en oma. Hun vader en moeder zijn nogal druk met zichzelf bezig, dus is er niemand die op ze let. En ook niet op opa, die een toren in het bos bouwt. Als oma dan opeens ziek wordt, zijn het Raf en Robbie die opa in de gaten moeten houden. En hem redden, wanneer dat nodig blijkt te zijn. Mooie thema’s en wonderschoon geschreven door de Nederlandse Jowi Schmitz.

Zilveren Penseel: Marta & ik, prentenboek 4+:

Wanneer van uitgeverij Boycott een nieuw boek verschijnt waait er altijd een frisse wind mee de winkel in. Zij geven unieke, frisse, en altijd te gek geïllustreerde boeken uit. Dus daarom vind ik dat een van de Zilveren Penselen zeer verdiend naar dit prentenboek gaat. Het gaat over Marta en zij kan bijzonder mooi tekenen. Samen met de leeuw die zij op de muur tekent beleeft Marta een avontuur. Het is een ode aan de verbeelding en het zal kinderen én volwassenen verleiden tot fantaseren. Gemaakt door de Zwitserse Nina Wehrle en Evelyne Laube van illustratie studio It’s Raining Elephants. 

Bekijk onze website voor alle prijswinnaars of kom naar de winkel, dan kan je ze meteen even inkijken! (Franka van Schaik)

https://www.broese.nl/kinderboeken/griffels-en-penselen

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *