Broese boekverkopers

Broese Top 10 (+ boekverkoper Franka van Schaik tipt de Kinderboekenweek)

Franka tipt

  1. Beautiful world, where are you – Prachtige wereld, waar ben je / Sally Rooney
  2. De meisjes / Annet Schaap
  3. Ottolenghi Test Kitchen – Shelf love (nederlandstalig) / Yotam Ottolenghi
  4. Het geluk van de wolf / Paolo Cognetti
  5. Kruispunt – Crossroads / Jonathan Franzen
  6. Een film met Sophia / Herman Koch
  7. Tachtig jarige vrede / Kees van Kooten
  8. Fortuna’s kinderen / Annejet van der Zijl
  9. Dromer / Mark Jansen
  10. De Stap / Merel van Vroonhoven
Kruispunt van Jonathan Franzen op 5

Tip 5 Broese * Shortlist Libris Geschiedenisprijs 2021*

Moederstad. Jakarta een familiegesschiedenis / Philip /Dröge

Willem Drees. Daadkracht en idealisme / Jelle Gaemers

Denken is verrukkelijk. Het leven van Tatiana Afanassjewa en Paul Ehrenfest / Margriet van der Heijden

Erasmus, dwarsdenker. Een biografie / Sandra Langereis

Revolusie. Indonesië en het ontstaan van de moderne wereld / David Van Reybrouck

Kinderboekenweek: Worden wat je wil (6 oktober t/m 17 oktober)

De Kinderboekenweek is begonnen! Voor mij als boekverkoper één van de leukste weken van het jaar. Het is weer ouderwets gezellig en druk in de winkel. De plek waar je je nieuwe lievelingsboek kunt vinden. Ook hebben we weer leuke activiteiten gepland en komen er volop schrijvers op bezoek. 

Dit jaar is het Kinderboekenweekgeschenk Tiril en de toverdrank geschreven door Bette Westera. Rond haar tiende verjaardag ontdekt Tiril dat ze iets heel bijzonders kan: van gedaante veranderen, net als haar lievelingsgod Loki. Om haar dorpsgenoten te verrassen van de goedheid van koning Harald Haardos, onderneemt Tiril samen met haar vriend Thialfi een spannende reis op zoek naar een toverdrank die zelfs de eerste de beste schapenboer in staat stelt een klinkend heldendicht te maken. Tijdens haar reis door de onherbergzame wereld van de Joekels heeft ze haar nieuw ontdekte gave snel nodig. 

Bette Westera komt zaterdag langs bij Broese

Bette Westera is zaterdag 9 oktober | Aanvang: 16.00 bij ons op bezoek. Gratis toegang. Voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.

De hit van dit najaar, en nog lang daarna, is De meisjes van Annet Schaap. Iedereen kent haar van het wonderschone boek ‘Lampje’. De meisjes bevat zeven sprookjes. Een schone slaapster die niet meer ontwaakt, een kikker die maar geen prins wordt, een meisje dat een monster is. Verrassende vertellingen over zeven meisjes met allemaal hun eigen dromen en verlangens, meisjes die niet langer sprookjesfiguren zijn maar mensen van vlees en bloed.

Annet Schaap komt samen met muzikant Fredrike de Winter naar Broese: zondag 10 oktober | Aanvang: 16.00 | Gratis toegang. Vanaf 9 jaar.

Dat wordt feest! Het kijk-, luister en fantaseerboek Ezelsoortjes (inclusief cd) komt tot leven tijdens de Kinderboekenweek met het live optreden van Aukelien Kleinpenning op sax en Charlie Bo Meijering op pianoDit kijk-, luister en fantaseerboek is bedacht en ontworpen door Aukelien Kleinpenning. Met (licht)klassieke muziek om de fantasie te prikkelen. De CD bevat naast muziek ook verhaaltjes die verzonnen zijn door theatermaker Sanne Zweije, en ingesproken door Frank Groothof (van Sesamstraat).

Datum: zaterdag 16 oktober | Aanvang: 11.00 | Gratis toegang. Vanaf 4 jaar

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *