Broese boekverkopers

Broese top 10 (+ boekverkoper Emma de Beer tipt “De geschiedenis van mijn seksualiteit”)

Emma de Beer tipt

  1. De genocidefax / Roxane van Iperen
  2. Cliënt E. Busken / Jeroen Brouwers
  3. Derksen /Michel van Egmond – Antoinette Schulderman
  4. De heks van Limbricht / Susan Smit
  5. Willem die Madoc maakte / Nico Dros
  6. Een modern verlangen / Hanna Bervoets
  7. Harlekijn / Robert Jan Heyning
  8. De geschiedenis van mijn seksualiteit / Sofie Lakmaker 
  9. Stemvorken / A.F.Th. van der Heijden
  10. Doe het toch maar / Babs Gons
De biografie over Johan Derksen komt binnen op nr. 3

Pride month met ‘De geschiedenis van mijn seksualiteit’

In juni vieren we pride month, de maand waarin de LHBTIQA+-gemeenschap in het zonnetje wordt gezet en we met elkaar vieren dat je mag zijn wie je bent! Het leek me dan ook leuk om een boek aan te bevelen waarin dit thema een belangrijke rol speelt.

Zojuist heb ik ‘De geschiedenis van mijn seksualiteit’ uitgelezen van Sofie Lakmaker (1994).

Dit autobiografische debuut heeft een verfrissende en directe schrijfstijl waar je heel lekker doorheen leest. Het voelt namelijk net alsof Sofie naast je zit en zij je haar hele levensverhaal aan het vertellen is; onder andere over dat ze eerst op jongens viel en daarna op meisjes en zich eigenlijk nooit echt op haar plek voelde in een van die twee hokjes. Alle gebeurtenissen en gedachten die haar tussen het vertellen door te binnen schieten lijken soms wat onsamenhangend, zo komt ze van het ene op het andere onderwerp en gaat dan weer terug naar de kern van het verhaal. Eigenlijk een beetje zoals dat ook vaak gaat in een echt gesprek. Die onsamenhangende gedachten vallen gaandeweg het verhaal vaak toch weer op hun plaats, het boek zit wat dat betreft erg goed in elkaar.

‘De geschiedenis van mijn seksualiteit’ is erg grappig en vlot geschreven, maar kaart ook zeker serieuze thema’s aan. Sofie heeft een hoop humor, zelfspot, durft zich kwetsbaar op te stellen en is altijd eerlijk. Wat ook erg leuk is aan dit boek is dat er een hoop bekende namen en verwijzingen voorbij komen. Hoe dan ook: het ideale boek om te lezen tijdens deze pride! (Emma de Beer)

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *