Ik zit hier fantastisch

Boekpresentatie van Heleen Schuttevaêr in Bibliotheek Neude: “Ik hoop op een happening bij de Tribune”

  • Door Redactie
  • |
  • 15 november 2022
  • |
  • 1 reactie

Heleen Schuttevaêr (foto: Angeliek de Jonge)

Zaterdag 19 november presenteert de Utrechtse pianiste/zangeres Heleen Schuttevaêr haar boek Ik zit hier fantastisch/Eenakters aan de bedrand van mijn hoogbejaarde moeder in de Bibliotheek Neude, Tribune. Het is een doorlopende voorstelling tussen 14.30 en 16.00 uur waarin zij voorleest en liedjes zingt en speelt die haar moeder leuk vond. In de verbindende tekst vertelt ze over haar jeugd en het gezin waarin ze opgroeide. Tussendoor enkele pauzes om achter de boekentafel plaats te nemen en te signeren. Hier de info van de Bibliotheek.  

Heleen: ‘Ik hoop op een happening in de Bieb. Ik ben geboren en getogen in Utrecht en heb veel dingen gedaan. Als mensen de 19e komen, zien ze vast vrienden en bekenden. Op de Tribune is veel plaats om te zitten. Er staat een vleugel, daarop kan ik de boekpresentatie muzikaal kan omlijsten zoals men van mij is gewend.’ 

Ik zit hier fantastisch is een boek over ouder worden waar je ook een beetje vrolijk van wordt, met een hoofdpersoon die je hart steelt. In de vorm van columns noteerde Heleen in de laatste levensjaren van haar moeder – voor zichzelf, voor later – alledaagse en opmerkelijke gebeurtenissen, vermakelijke voorvallen en ontroerende momenten. Zij werd 99. Het boek verscheen eind oktober, met op de achterkant een warme aanbeveling door actrice Loes Luca. Fraai vormgegeven door de Utrechtse ontwerpster Meike van Schijndel, en redactie i.s.m. Karin Beernink, die o.a. boeken van Jan Brokken redigeerde.  
Het is verkrijgbaar in de boekwinkels en webwinkels en te leen in de Bibliotheek.  

Bekijk vast een korte impressie van Heleens boekpresentatie. 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *