Het bier wordt op 5 mei gelanceerd

Blinde Vink vliegt tegen ruiten Bij Guusjes en krijgt eigen bier

De Blinde Vink van Guusjes

Eind februari werden de gasten en medewerkers van Bij Guusjes in de Volelenbuurt, opgeschrikt door een harde knal tegen de ruit. Bij nadere inspectie bleek het te gaan om een vink die tegen het raam vloog. De gasten in het buurtcafé hebben de dierenambulance nog gebeld maar het was al te laat voor het beestje. Echter, het verhaal van de vink eindigt niet hier als het aan Frank Kuipers, eigenaar van Bij Guusjes en Op Zuid ligt.

Nadat de dierenambulance het definitieve oordeel gaf vroeg Frank of hij het dier mocht laten opzetten om hem zo een ereplek boven de bar te kunnen geven. Beide zaken van Frank hebben een uitgebreide bierselectie en zo werd het idee geboren om een huisbier te gaan brouwen genaamd Blinde Vink.

“Een huisbier is al een tijdje de wens van mij en mijn bedrijfsleidsters maar door de Coronatijd was dat op de lange baan geschoven. Het idee van het eren van deze Vink, gaf mij meteen een goede naam voor het huisbier: Blinde Vink” Zegt Frank Kuipers.

Samen met de Utrechtse brouwerij vandeStreek bier werd het recept ontwikkeld. “We hebben een proeverij georganiseerd met de smaakbepalers van Bij Guusjes en Op Zuid om zo tot een passend huisbier te komen.” Voegt Ronald van de Streek, van vandeStreek bier toe.

Het bier is een Weizen geworden naar Duits recept maar dan met een lekkere frisse hopkick, naar de voorliefde voor IPA’s en Amerikaanse hop van alle betrokkenen. Dit maakt het een zeer frisse, fruitige weizen. De daadwerkelijke Vink zal in de zaak komen te hangen, in zijn eigen beschermende gouden kooi.

Het bier wordt officieel gelanceerd op 5 mei om 16:00 Bij Guusjes en daar is iedereen welkom. Daarna is het bier ook verkrijgbaar bij Op Zuid.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *