De oudste steen boven

Binnenkijken bij het Utrechtse Huize Molenaar: Historisch pand waar sinds 1900 exclusief wordt gedineerd

Fietsend door de Korte Nieuwstraat heb je het vast wel eens gezien: Huize Molenaar. In 1900 door Jacob Molenaar begonnen als exclusieve eetgelegenheid voor de gegoede burgerij. Stadsgids Bart van Mierlo ging voor De Nuk naar binnen en vertelt over de historie van een pand waar de grandeur van vroeger nog overal zichtbaar is.

Redactie

5 reacties

Reageren
 1. Mevrouw Molenaar was mijn hospita.
  Diverse jaren heb ik boven haar kantoor in dit pand gewoond tijdens mijn studenten en werkenden tijd.Hiet woonde ik met 3vriendinnen.Hey huis ken ik ook van binnen want ik ken mevrouw Scheltema.Het was een prachtige tijd,dicht bij de Dom en in mijn geliefde binnenstad.

 2. Joop van Wijk
  3 jaar lang (1957-60) heb ik er pal tegenover gewoond. Nooit wetende wat er zich precies afspeelde, hoewel ik verschillende malen leden van het koninklijk huis naar binnen heb zien gaan.

 3. Schijnt ook dat ze maaltijden thuisbezorgden in boxen.
  Zelf nog ff oppiepen in de magnetron.
  Soort tafeltje dekje voor wie niet wilde of kon koken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *