Door het oog van Hermanus

Bijzondere Utrechters door Rotterdamse ogen: Cees Grimbergen

Bijzondere Utrechters door Rotterdamse ogen

Bekend, niet bekend. Het maakt me niet uit. Hebben ze een sprekende, markante kop? Dat is essentieel. Ik neem u graag mee naar een serie koppen die mij opgevallen zijn in de afgelopen veertien jaar dat ik in Utrecht woon en werk. 

Cees Grimbergen kan in deze serie uiteraard niet ontbreken. Ik ken hem nog van Rondom 10 maar hij heeft daarnaast vele andere dingen gedaan als verslaggever en researchjournalist. Momenteel heeft hij een serie artikelen geschreven voor De Nuk, over het reilen en zeilen van Mitros in Utrecht. Dat heeft hij zo goed gedaan dat Mitros, met het schaamrood op het gelaat, geen reacties meer wenst te geven aan De Nuk. Voor een overzicht, klik hier

Na vele werkgevers als de VARA, NCRV en IKON, presenteert hij nu Hollandse Zaken voor Omroep Max. Daar hebben ze in tegenstelling tot de VARA, waar hij 3 jaar Spijkers met Koppen heeft gepresenteerd, geen last had van zijn lichte, Haagsche tongval. De tongval waaraan we… jawel… het prachtige ‘Oh, oh, Den Haag’ aan te danken hebben.

Hoe? Aquarelpotloden… op zwart papier, 14 x 20cm. Tot een goed einde gebracht met een Brew Dog, Nanny State. C’est tout.

Hermanus, 7 juli 2021.

Utrecht.

Hermanus

Het kan verkeren en het verkeerde. Na drie jaar ben ik terug met artistieke fratsen, onder mijn tweede naam: Hermanus. De naam waarmee ik sinds 1996 mijn tekeningen en schilderijen signeer. Een eerbetoon aan mijn vader Herman(us) Schuurmans die toen ongeneeslijk werd verklaard en in 1999 aan kanker overleed. Sindsdien heb ik het er ingehouden. Het veroorzaakt wel eens verwarring omdat mijn roepnaam Michael is maar de meeste mensen om me heen, weten inmiddels niet beter.

Impulsief kocht ik een tijd geleden een blok met zwart tekenpapier. Ik had geen idee wat ik ermee ging doen totdat… even impulsief het idee kwam om iets met Bijzondere Utrechters te doen. Voor De Nuk zou ik ‘live’ Bekende Utrechters gaan portretteren maar u begrijpt het. Dat ging niet door vanwege het…
Nu dus een serie met Bijzondere Utrechters want naast bekende, zijn er vele, minstens even bijzondere Utrechters. Virusproof getekend vanaf zelf bewerkte foto’s

Eén reactie

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *