partnerbijdrage

Besparen op bellen? Tips die echt werken

De afgelopen jaren lijkt het wel alsof alles duurder is geworden. Ook zijn er nieuwe kosten bijgekomen, zoals die van de hippe smartphone en snel internet. Kosten die misschien op het eerste gezicht niet heel hoog lijken, totdat je het optelt per jaar én ook nog eens voor een totaal gezin berekent. Daarom zijn bij de meeste mensen tips om hierop te besparen ook meer dan welkom. Nu werkt de ene tip beter dan de ander, welke tips echt werken en op jaarbasis behoorlijk wat kunnen opleveren? Lees snel verder. 

De tweede ronde 

Veel mensen nemen na het verlopen van hun abonnement een nieuw toestel, en dus ook een nieuw abonnement. Een abonnement bestaat natuurlijk altijd uit twee componenten; enerzijds uit de kosten voor data en belminuten en anderzijds voor het toestel. Die laatste is vaak het grootste component van het bedrag. Wanneer je dus je telefoon nog een jaar of twee gebruikt en overstapt op een sim only alleen bellen abonnement leert een snelle rekensom al snel dat dit honderden euro’s verschil kan maken. Maar denk niet dat je hiervoor niets hoeft te doen, want vaak wordt een abonnement na twee jaar stilzwijgend verlengd. Dit zijn vaak niet de meest goedkope varianten, daarom is het slim om na die twee jaar sim only abonnementen te vergelijken en over te stappen. Vaak zijn sim only abonnementen ook zeer flexibel qua opzegtermijnen. Mocht dat niet zo zijn, dan is er ook geen man overboord. Je kunt namelijk een refurbished toestel met een gerust hart vandaag de dag kopen, deze zijn namelijk door professionals gecheckt en daarmee zelfs soms voorzien van garantie.  

Cluster het 

Wanneer je op hetzelfde adres woont en meerdere abonnementen afsluit, kan het zijn dat je een soort van collectiviteitskorting krijgt. Ook het combineren van diverse abonnementen zoals die van internet en tv, kunnen een leuke korting opleveren. Soms is het individuele abonnement dan nog geen koopje, maar wel wanneer je alles combineert en bij elkaar optelt. Ook het overstappen op een zakelijk abonnement als ZZP’er kan behoorlijk lonen en ook hierbij is het clusteren van verschillende abonnementen soms zeer voordelig. De zakelijke abonnementen kun je daarnaast ook fiscaal inzetten, door ze op te voeren bij de Belastingdienst bij je jaarlijkse aangifte.  Kortom, mobiel bellen is niet gratis en kan zelfs behoorlijk hoge kosten opleveren. Om ervoor te zorgen dat je niet leegloopt op al deze nieuwe kosten, is het slim om bovenstaande tips en tricks te hanteren. Wil je toch liever een nieuw toestel? Dan is een refurbished toestel kopen niet alleen een optie, maar het verkopen van je oude mobiel ook. Vaak krijg je nog een prima prijs voor je oude toestel, en dat geld kun je dan weer mooi gebruiken om alle andere zaken te bekostigen. Maar wees dus altijd scherp op de kosten die repeterend weer terug komen. Dit lijkt apart van elkaar niet altijd heel hoog, maar wanneer je alles optelt kom je vaak toch op een behoorlijk bedrag. Hierop besparen ga je snel merken.  

Logo De Nuk
Auteur

Gesponsord

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *