Partnerbijdrage

Slim besparen op de renovatie van een keuken doe je zo

Ben je toe aan een nieuwe keuken in huis? Het renoveren van een keuken is niet goedkoop, daar onder meer de prijzen van materialen de afgelopen jaren sterk zijn toegenomen. Er zijn verschillende opties om de kosten te beperken. Heb je bijvoorbeeld al eens gekeken naar de showroom keukens van Keuken Kampioen? Het zijn kwalitatief zeer goede keukens, gemaakt in de eigen fabriek, welke de afgelopen periode in de showroom van fysieke keukenzaken hebben gestaan. Ze worden verkocht om ruimte te creëren voor een nieuwe collectie keukens. Dergelijke modellen worden tegen een fractie van de oorspronkelijke waarde hiervan aangeboden. Een goede kans om je keuken in huis op voordelige wijze te vernieuwen. 

Op zoek naar een goedkope keuken 
Er zijn tal van verschillende factoren die invloed hebben op de prijs van een keuken. Denk bijvoorbeeld aan de gebruikte materialen, de grootte van de keuken en de apparatuur waarvan je deze laat voorzien. Goedkope keukens hebben bijvoorbeeld geen dure kookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem, maar beschikken over een klassieke afzuigkap. Dat hoeft echter geen nadeel te zijn, integendeel! Wanneer je nu een keuken met afzuigkap hebt, zou bij het verwijderen hiervan een gat in het plafond achterblijven. Kies je vervolgens voor een kookplaat met geïntegreerde afzuiging, dan moet dit gat hersteld worden. Het zorgt voor snel oplopende kosten bij een renovatie van de keuken. 

Ook goedkope keukens passen bij de laatste trends 
Net als de duurdere modellen keukens, sluiten ook deze goedkope keukens aan bij de laatste trends. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van verschillende materialen in het ontwerp van de keuken, het gebruik van een kookeiland met een aantal barkrukken om de keuken om te toveren tot een sociale ruimte in huis, enzovoorts. Welk type en ontwerp keuken spreekt jou het meeste aan? 

Andere manieren om te besparen bij een keukenrenovatie 
Naast de mogelijkheid om bewust voor een showroom- of goedkoop model keuken te kiezen, zijn er enkele andere manieren om te besparen. Zo zou je de bestaande keuken vooraf zelf kunnen verwijderen. Afhankelijk van de staat van deze keuken kan het interessant zijn om deze te koop aan te bieden. Mogelijk vind je geïnteresseerden die de keuken voor een paar honderd euro van je over willen nemen. Zo zal een nieuwe keuken nog minder kosten! Houd bij het verwijderen van een bestaande keuken rekening met de leidingen die achter de keuken langs lopen. Je wilt een gas- en waterlekkage in de keuken voorkomen. 

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *