Schiller Theater

Belgen blijken het leukst tijdens Utrechts Cabaret Festival

Foto: Martien van Veenendaal, 13UCF2013

Het Belgische duo Han Coucke en Griet Dobbelaere winnen met Han en Grietje de jury- en publieksprijs van het 13e Utrechts Cabaret Festival-2019 

In het  Schiller Theater “Place Royale” werden Han Coucke en de Gentse actrice Griet Dobbelaere zaterdagavond met hun cabaretshow Han en Grietje gelauwerd met de juryprijs en publieksprijs op het 13e Utrechts Cabaret Festival. Met twee bekers gingen zij terug naar Vlaanderen! Han en Grietje is de allereerste productie die het humoristische duo samen maakten  . 

Juryvoorzitter Tim van der Sluis: “Han en Grietje hebben een lekker interactieve opening zijn een professioneel en goed op elkaar ingespeeld duo. Ze beheersen alle facetten van uitbundig tot verstilling. De tongverkrachtingsscène is mooi opgebouwd en ze spelen de tegenstellingen in het duo mooi en krachtig uit”. De persoonlijkheidsprijs ging naar Maurits Koster terwijl Ivo van der Ham de aanmoedigingsprijs won. In de Grand Finale plaatsten zich tevens Tim Kroezen en Davey Turnhout. Voor dit festival werden tien cabaretiers geselecteerd voor de halve finale ronden. Er hadden zich meer dan een dertigtal ingeschreven.  

 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *