Ander Utrechts nieuws

Bekogelde hulpverleners, autobranden en een plofkraak

Beeld: RTV Utrecht

Van Zanen spreekt afschuw over bekogelen van hulpverleners

Zaterdagavond woedde er een grote brand in een flat op de Stanleylaan. Toen hulpverleners hun werk deden, werden ze ineens door meerdere mensen bekogeld met vuurwerk. Drie hulpverleners raakten hierbij lichtgewond.

Burgemeester Van Zanen heeft zijn ongeloof en afschuw hierover geuit: “Dit is onacceptabel. Je blijft met je handen af van de hulpverleners.” Hij bracht een dag na de brand een bezoek aan bewoners die zijn opgevangen na de brand in hun huis en hij sprak met de aanwezige hulpverleners.

Lees meer op de website van RTV Utrecht

 

Gewapende overval op 24 Oktoberplein

Bij het Esso-tankstation aan het 24 Oktoberplein is vanochtend een gewapende overval gepleegd. Volgens RTV Utrecht zijn meerdere agenten in de buurt aan het zoeken naar mogelijke daders. Ook is er een politiehelikopter mee aan het zoeken.

 

Plofkraak in Lunetten

In de nacht van 30 op 31 december is in Lunetten een geldautomaat opgeblazen. De pui is hierdoor zwaar beschadigd geraakt volgens het AD. Een ooggetuige spreekt tegen de krant van ‘een ravage’ rond de geldautomaat.

 

Groot aantal autobranden

Het was de afgelopen tijd bijna iedere nacht raak, en het aantal autobranden in Utrecht is dit jaar de dertig gepasseerd. Er zouden vooral auto’s in brand gaan in Overvecht, Hoograven, Kanaleneiland en Leidsche Rijn. De gemeente heeft afgesproken met busvervoerder Qbuzz en drie taxicentrales dat ze de ogen en oren van brandweer en politie gaan vormen in de periode dat en op de plekken waar autobranden het meest voorkomen. Ook worden door Defensie drones met warmtebeeldcamera’s ingezet: hiermee kunnen autobranden eerder worden opgemerkt en wordt de kans op een ‘heterdaad’ vergroot.

Goed nieuws is dat de politie de afgelopen dagen een aantal verdachten heeft aangehouden op verdenking van brandstichting. Eind november zijn in een week tijd ook al tien auto’s in vlammen opgegaan.

Lees meer op de website van het AD

 

Openbare ruimte Rotsoord wordt vernieuwd

In 2018 zijn verschillende bouwprojecten afgerond op het voormalige bedrijventerrein Rotsoord. Daarom vindt de gemeente het nu tijd om er de openbare ruimte te vernieuwen. Bewoners en omwonenden worden uitgenodigd om mee te denken over het ontwerp. De gemeente zal daarna stap voor stap de wegen en de auto- en fietsparkeerplekken opnieuw aanleggen en meer groen in het gebied brengen.

 

Inzamelingsactie voor oud-FC Utrecht-speler Leon de Kogel

Profvoetballer Leon de Kogel (26) was in juni van dit jaar betrokken bij een ernstig verkeersongeval in Malta. De lichamelijke en financiële gevolgen zijn groot voor hem. Daarom heeft een FC Utrecht-supporter een inzamelingsactie opgezet. “Wij als FC Utrecht willen hem helpen om de pijn en zorg iets te verlichten en hem zeggen dat we hem niet vergeten zijn.” De Kogel begon zijn carrière als profvoetballer bij FC Utrecht.

Inmiddels is meer dan €10.000 gedoneerd.

Lees meer op de website van Voetbal International.

 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *