Utrechts nieuws

Appartementen in voormalig belastingkantoor, UU bant waterflesjes uit automaat

Een impressie van de nieuw te bouwen woontorens

Wat gebeurt er nog meer in de stad? Een kort overzicht uit de andere media.

 

In voormalig belastingkantoor komen 487 huurappartementen

Vanaf deze maand zal het oude belastingkantoor aan de Gerbrandystraat worden gesloopt. Over een half jaar zal worden begonnen met de bouw van drie gebouwen. De hoogste toren zal negentien verdiepingen krijgen, de andere gebouwen zeven en vijf. Er worden in totaal 487 huurappartementen gerealiseerd: 200 zelfstandige studentenwoningen en 287 vrije sector huurappartementen, waarvan 223 middeldure huur. Ook is er plek voor maximaal 150 m2 commerciële functies, zoals lichte horeca of dienstverlening.

Meer informatie is hier te vinden

 

Domkerk best bezochte kerk met religieuze functie

Ongeveer 400.000 mensen bezochten de Domkerk vorig jaar. Daarmee is de kerk de op twee na best bezochte kerk van het land. De kerken die op nummer 1 en 2 staan (de Dominicanenkerk Maastricht en de Broerenkerk in Zwolle) herbergen beide een boekwinkel. De Domkerk is dus de best bezochte kerk met een religieuze functie. Daarnaast zijn er exposities en concerten.

Lees meer op de website van Hart voor Monumenten

 

Universiteit Utrecht stopt met verkoop plastic flesjes

Bij de Universiteit Utrecht zijn vanaf februari geen plastic waterflesjes meer te vinden in de frisdrankautomaten. De universiteit vindt deze flesjes overbodig ‘omdat er in Nederland kwalitatief uitstekend water uit de kraan komt’. Ze wil de hoeveelheid plastic afval verminderen die de universiteit produceert en hiermee minder CO2 uitstoten.

Lees meer op de website van de universiteit

 

Foodmarkt van Jumbo in V&D-pand

Supermarktketen Jumbo wil een Foodmarkt met café openen in het pand waar V&D tot februari 2016 zat, onder de naam La Place. Het grote pand wordt op dit moment verbouwd. Ook Primark en Hudson’s Bay gaan zich vestigen in het voormalige V&D-pand.

Jumbo heeft al een Foodmarkt in Leidsche Rijn.

Lees meer op DUIC

 

Koudweerregeling van start: daklozen krijgen gratis slaapplaats

Daklozen krijgen een gratis slaapplaats bij een nachtopvang van De Tussenvoorziening vanwege het koude weer. De koudweerregeling gaat in als de gevoelstemperatuur overdag of in de nacht onder 0 is, en het er naar uitziet dat dit minimaal 3 dagen duurt, onder -3 is, en het ernaar uitziet dat dit minimaal 48 duurt of als het onder -5 is en het ernaar uitziet dat dit minimaal 24 uur duurt. De gemeente bepaalt wanneer de koudweerregeling ingaat en afloopt op basis van weersvoorspellingen.

Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *