Dakloos in Utrecht

Als je dakloos bent (1): Willem

Willem raakte op zijn vijftiende verslaafd en werd op zijn twintigste dakloos. Nu is hij van zijn verslaving af en heeft hij een dak boven zijn hoofd. Frank Dries (hoofdredacteur Straatnieuws) sprak hem over zijn leven op straat en de strijd om van de drugs af te komen. “Je bent nooit een ex-verslaafde of ex-dakloze. Het kan morgen weer fout gaan.”

Redactie

9 reacties

Reageren
  1. Goed om te lezen dat na zoveel uitzichtloosheid deze man toch zijn plek heeft gevonden. Respect voor de hulpverlening maar zeker ook voor Willem. Knap hoe hij de schijnbaar vicieuze cirkel heeft doorbroken.

  2. Mooi en goed verhaal Willem, kreeg er ook tranen van in mijn ogen. Alles wat je verteld is heel duidelijk en begrijpbaar, jij hebt zeker niet om dit leven gevraagd. Ik ben John de Beer je kent me wel. Ben zelf 3,5 jaar dakloos geweest in Utrecht en tuurlijk kwam jij op mijn pad. Een keertje een woordenwisseling gehad voor de rest goed met elkaar kunnen opschieten. Echt terwijl jij en zeker ik ook een biertje je vriend was, heb jij vele antwoorden kunnen geven op het dakloos zijn. Bij stichting goud, zag ik je en gaf altijd antwoorden op een vraag en gaf zelfs tips aan mij, die je zelf ook nodig had. Maar dat kwam doordat je een doorgewinterde kei harde dakloze was met zelf veel problemen. Willem sterkte en vond je verhaal mooi. John de Beer…..john_de_beer@outlook.com

  3. Ken Willem ook al een tijdje vanuit het Catharijnehuis. Ruwe bolster, blanke pit. Neemt geen blad voor de mond, zegt zoals het is, en dat is waarom mensen Willem zo waarderen en respect hebben voor hem. Zijn verhaal is het verhaal van zovelen dak en thuislozen. Vele belanden in dit wereldje maar weinigen die het echt lukken om eruit te ontsnappen. Willem ik wens je veel succes !!

  4. Super dapper van je dat je zo je verhaal hebt gedaan Willem….ik ken je van t Catharijne huis nog….maar ik heb nooit je persoonlijke verhaal gehoord…..
    Ik ben trots op je openheid van je verhaal….respect. Je bent een topper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *