Onze columnisten

Alles is liefde

 Ik vind je leuk, maar helaas pindakaas, je bent gevaccineerd.  
Alhoewel hij het me niet zo letterlijk vertelde, kwam het er toch wel op neer. En ging mijn date niet door. Weer een nieuwe voorwaarde waar je in de liefde mee te maken krijgt. 
 
Misschien weten jullie het nog, dat ik begin dit jaar een column schreef over het ontmoeten van je liefde in Utrecht en waar je dat tegenwoordig doet. Ik kreeg er veel leuke reacties en tips op. Na de lockdown zou het allemaal weer goedkomen en stond het ontmoeten van een liefde niets meer in de weg. Deze zomer zou ik zomaar eens de liefde kunnen vinden langs de Utrechtse grachten.  

En daar leek het ook op. In plaats van op Bumble te storten, wat een vriend me adviseerde omdat het een datingapp is waar vrouwen bepalen of ze al dan niet met je in contact willen komen. En wat heel avontuurlijk schijnt te zijn omdat er vrouwen op zitten die een vader voor hun kinderen zoeken, en waar genoeg nepprofielen (waar niet?) met de mooiste vrouwen op te vinden zijn. Maar mannen, pas bij het afspreken op dat er geen pooier op de loer ligt. Echt verhalen dus om van te smullen. Maar wederom niet ideaal. 
 
Dus liep ik laatst op mijn pumps langs de vertrouwde Oudegracht. Mijn hak bleef steken tussen de tegels en ik hoopte dat niemand me had gezien. Een galante man had mijn pump al in zijn handen en overhandigde hem mij, met een brede glimlach. Het leek het sprookje van Assepoester wel.  
We maakten een praatje en er was een hele leuke klik. We wisselden nummers uit. En wat was ik blij dat het nog kon: in levenden lijve leuke mannen tegenkomen!  
Via de app hadden we het leuk. Ik had beet en een afspraak kon niet uitblijven. 
 
We spraken af bij Camping Ganspoort, een van mijn favoriete tenten op Rotsoord. Vlak ervoor appte hij me nog dat hij nog een vraag had. Oké. Dat kan. Maar toen de vraag volgde, was ik flabbergasted. 
 
Ben je gevaccineerd?  

 
Ik zweer je dat hij me dat vroeg. Toen ik bevestigend antwoordde, ging mijn date alsnog niet door. Hij vertelde angst te hebben voor mensen die zijn gevaccineerd. Vooral op lichamelijk gebied, bij het uitwisselen van lichaamssappen.  
Ik denk wel dat hij zich moet laten nakijken. We hebben namelijk best lang met elkaar gepraat op de Oudegracht. Wie weet wat hij daaraan heeft overgehouden!  
Hij wist me ook nog even te vertellen dat ik een probleem had, want als je gevaccineerd bent dan heb je die. Hij wilde me wel even bellen om mij daar uitleg over te geven. Ik bedankte vriendelijk. Ik werk in het UMC Utrecht en kan daar alle informatie krijgen over corona en vaccinaties. Als ik meer erover wil weten dan vraag ik wel informatie bij een viroloog. 

Ik dacht dat ik een bijzondere man ontmoet had, maar een vriendin van mij vertelde dat zij om dezelfde reden ook een keer afgewezen is. Als het maar geen trend wordt. Misschien wel een gat in de markt voor een nieuwe datingapp. Eentje voor niet gevaccineerden. 
 

Toch wandel ik nog steeds mijn rondje Utrecht. En echt niet alleen omdat ik op zoek ben naar een man. Zo desperate ben ik niet. Ik hou van mijn stad en van de mensen die er wonen. Gevaccineerd, niet gevaccineerd, lang, kort, wit, donker, het maakt niet uit. Ieder mag zijn wie hij is. Er zouden geen voorwaarden voor liefde moeten zijn. Alles is liefde!

Laat uw reactie achter

Reactie

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *