winactie

A Journey of 1000 Miles Starts with a Single Step: documentaire van Margriet Jansen over leersector in Mongolië

Mongolië is een land met 60 miljoen dieren en 3 miljoen mensen. Overbegrazing van de Mongoolse steppe en klimaatverandering maken acute actie noodzakelijk. Een duurzaam opgezette leersector voor paardenhuiden kan daarbij een belangrijke rol spelen. Het is bovendien een uniek proces dat nergens anders op de wereld gebeurd.

De Utrechtse Margriet Jansen filmde dit proces in A Journey of 1000 Miles Starts with a Single Step parallel aan het leven van de herders op de steppe en de problemen die zij ervaren. Maar ook zien we de hoop die zij krijgen door de mogelijkheid om alles van het paard te kunnen verkopen. Een diepe wens gaat in vervulling als zij het paard een tweede leven kunnen geven en zij niet alleen het vlees maar ook huid en haar van het edele dier kunnen verkopen.

De documentaire A Journey of 1000 Miles Starts with a Single Step is woensdag 17 mei te zien in het Louis Hartlooper Complex. De Nuk mag 2 x 2 kaarten weggeven. Stuur voor dinsdag 12.00 uur een mail naar redactie@denuk.nl onder ververmelding van ‘Winactie LHC’. Winnaars krijgen dezelfde dag bericht.

Lees hier het interview met Margriet Jansen dat De Nuk eerder publiceerde.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *