We hebben een datum

12 september 2020: aansluiting singels is een feit

“We hebben een datum! Op 12 september 2020 vallen de twee delen singel elkaar plonzend in de armen!” Opgetogen, en niet ten onrechte, meldt informatiecentrum stationsgebied CU 2030 vandaag de datum waarop de singels op elkaar aan zullen sluiten. De mededeling gaat gepaard met onderstaand bijna poëtische bericht. Een feestje is het in elk geval zeker waard.

Utrecht.
Nederland.
Wereld.
We hebben een datum! Op 12 september 2020 vallen de twee delen singel elkaar plonzend in de armen!

Dan openen we de singel met een spetterend weerzien, natte zoenen, vochtige ogen, klotsend water en klamme handen. Bootjes springen van pure blijdschap in het water om meteen een rondje om de oude binnenstad te varen.

Kindjes staan opgewonden te watertrappelen langs de kant. Scholen vissen krijgen vrij van hun waterjuf(fer). Meer koetjes loeien tussen ’t riet. Geen eend is meer in z’n eentje. De hele stad viert bruisend feest in, om en op het water!

Nog maar 277 nachtjes slapen…

Redactie

2 reacties

Reageren
  1. Komen de door de demping gesloopte gebouwen ook weer terug? Op de plekken waar nu foeilelijke parkeergarages staan. Dempen en asfalteren en daarna weer opnieuw van water voorzien heeft bij elkaar 1 miljard gekost , komt daar ook een poëtisch persbericht over?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *