Partnerbijdrage

Werken aan duurzaamheid als ondernemer? Eenvoudige tips!

Een aantal jaren was het nog een term die af en toe voorbij kwam, maar vandaag de dag is het echt een must binnen bedrijven om erbij stil te staan; duurzaamheid. Daarnaast is het steeds belangrijker geworden om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Alleen een maximale winst behalen is niet meer voldoende om te slagen als ondernemer, dit op een bewuste en verantwoorde manier doen is cruciaal. Niet alleen omdat klanten dit belangrijk vinden, ook personeel bindt zich liever niet aan een bedrijf wat onverantwoord gedrag vertoond. Daarom is het goed om als ondernemer hier een prioriteit van te maken. Hoe je op eenvoudige manieren hier uiting aan geeft? Lees snel verder.  

Goed verpakt 

Veel bedrijven verbruiken nogal wat verpakkingen. Duurzame verpakkingen zijn dan ook een must have tegenwoordig. In sommige branches is het zelfs al verplicht gesteld door de overheid, zoals het verbod op plastic rietjes en tasjes. Maar ook wanneer het nog niet verplicht is, is het gebruik maken van biobased verpakkingen een aanrader. Niet alleen om naar de buitenwereld uit te stralen dat je het belang van duurzaam ondernemen inziet, ook omdat het daadwerkelijk bijdraagt aan het verminderen van de plastic soep op deze wereld.  

Goed geruild? 

Wanneer je een webshop hebt is het aan te raden om in het kader van duurzaamheid eens te kijken naar het ruil- en retourneerbeleid binnen jouw onderneming. Natuurlijk wil je je klanten een optimale service bieden door middel van snel en eenvoudig retourneren, maar weet dat dit wel zeer belastend is voor het milieu. Steeds meer grote bedrijven passen hun beleid dan ook weer aan. Ze vragen juist wél weer geld wanneer er iets geretourneerd moet worden. Mensen bestellen dan bewuster producten, en niet bijvoorbeeld kleding in allerlei maten in de hoop dat er één goed past. Uiteindelijk zal het je als ondernemer ook geld schelen, je bent minder kwijt aan het herpakken en soms zelfs vernietigen van geretourneerde spullen en het straalt een hoge mate van bewust onderschap uit. 

Kortom, werken aan duurzaamheid is een belangrijk thema in de wereld en hoort ook op iedere werkvloer een rol te spelen. Hier hoeven niet altijd direct grote innovaties voor plaats te vinden, het kan ‘m ook juist in de kleine dingen zitten zoals het aanpassen van het retourneerbeleid of de verpakkingsmaterialen. Wanneer je elke keer iets innoveert en je personeel erbij betrekt zul je zien dat jij stap-voor-stap je bedrijf groener en duurzamer maakt. En daarmee ook direct helemaal klaar voor de toekomst!  

Logo De Nuk
Auteur

Gesponsord

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *